Купити квартиру в Дніпрі

До складу ЗСУ скоро увійде Служба військового капеланства – Міноборони

Служба военного капелланства скоро войдет в состав ВСУ

Міністерство оборони опрацьовує питання впровадження Служби військового капеланства до складу ЗСУ, заявила заступник міністра оборони Ганна Маляр

Про це НСН дізнався з повідомлення на сайті Інтерфакс-Україна.

“Вже наразі підготовлено нормативні документи, які проходять узгодження. Розроблено проєкт структури Служби військового капеланства, необхідної кількості капеланів та організації їхньої спеціальної підготовки. Попередньо Служба може налічувати понад 700 посад офіцерського складу. У деяких підрозділах планується впровадити посаду помічника військового капелана”, – сказала Маляр на зустрічі з митрополитом Сімферопольським та Кримським Климентом.

До складу ЗСУ скоро увійде Служба військового капеланства - Міноборони

Міністра оборони України Ганна Маляр і Митрополит Сімферопольський та Кримський Климент,

Як повідомляє сайт МО, Маляр нагадала, що закон про службу військового капеланства набув чинності у березні 2022 року.

У свою чергу Климент розповів заступнику міністра оборони про свою місію на фронті, бойовий дух воїнів свого підрозділу.

“Я бачу очі воїнів, бачу їхній настрій… Хлопці рішуче налаштовані на перемогу. Присутність капелана у бойовому підрозділі має свій позитив. Воїни можуть звертатися не лише до командирів, а й до священників. Моє завдання – бути поряд, не дати солдатові втомитися. Ми також воюємо лише у сфері духовній. Натомість ще існує потреба у духовному супроводі військових, так само, як потреба у спеціальній підготовці капелана до своєї місії в районі бойових дій”, – зазначив митрополит Сімферопольський та Кримський.

Маляр та Климент також обговорили допомогу військовим підрозділам на передовій, підтримку належного морально-психологічного стану захисників та соціальний захист сімей військовослужбовців, які загинули у боях за Україну.

Від чого буде залежати нова хвиля мобілізації — пояснення Міноборони

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×