Купити квартиру в Дніпрі

Чи обов’язково виконувати домашні завдання, коли дитина хворіє – пояснення юриста

Чи обов'язково виконувати домашні завдання, коли дитина хворіє – пояснення юриста

Батькам школярів пояснили, чи обов’язково виконувати домашні завдання під час канікул чи хвороби.

Чи зобов’язані школярі виконувати домашнє завдання на канікулах чи коли хворіють. Це питання роз’яснив юрист Роман Бондаренко в інтерв’ю Новій українській школі, передають “Новини України – НСН”.

Згідно з рекомендаціями Міносвіти, домашні завдання не повинні фіксуватись у класних журналах та задаватись на вихідні, канікули чи святкові дні.

Чи обов’язково виконувати домашні завдання, коли дитина хворіє – пояснення юриста

Чи обов'язково виконувати домашні завдання, коли дитина хворіє – пояснення юриста

За словами юриста, така умова регламентується двома документами – додатком до наказу про заповнення класних журналів та листом про використання методичних рекомендацій.

Водночас згідно з Санітарним регламентом, домашні завдання зовсім не рекомендовані учням початкової школи у перші два роки навчання.

“Учням 1–2 класів не рекомендуються обов’язкові завдання для самопідготовки в позанавчальний час”, – наголосив Роман Бондаренко.

Що стосується періоду, коли дитина не відвідує школу через хворобу, то, за словами експерта, немає жодних нормативних актів, які регламентують виконання домашніх завдань у ці дні.

Однак, якщо стан здоров’я дозволяє і матеріал нескладний для самостійного освоєння, школяр може виконати завдання, які мають здати додому.

Ще новини України: З 1 жовтня медогляд педагогів буде проходити по-новому: що відомо

To Top
Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу