Купити квартиру в Дніпрі

Чи можуть українці отримати пенсію онлайн – роз’яснення ПФУ (відеоінструкція)

могут ли украинцы получать пенсию онлайн

Пенсійний фонд України відповів, чи можуть українці отримати пенсію онлайн

Про це повідомляє прес-служба ПФУ у відповідь на запитання читача в Фейсбук, передає НСН

“Чи можна оформити пенсію онлайн, не приходячи до закладу?” – поцікавився чоловік.

У відповідь на це у ПФУ повідомили, що українці можуть скористатися автоматичним призначенням пенсії. Тобто при досягненні пенсійного віку призначити пенсію без звернення особи – автоматично. Пенсії призначаються автоматично із даних Реєстру застрахованих осіб, які є на дату досягнення особою пенсійного віку 60 років.

При цьому перевірити свої актуальні дані та всі періоди трудової діяльності, а за потреби виправити їх чи подати додаткові документи можна особисто на веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України portal.pfu.gov.ua.

Для цього потрібно заповнити анкету надання інформації для автоматичного призначення пенсії за віком згідно з інструкцією (https://www.youtube.com/watch?v=-TgjutMq6x4).

“Довідка: умови призначення пенсії за віком визначено статтею 26 Закону України від 09.07.2003 № 1058 “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”. Ознайомитись з деталями щодо призначення пенсій за віком у 2022 році можна за посиланням: https://www.face. com/pfu.gov.ua/posts/pfbid0PAAwua3fqAFx6j61nRCKi9LjendJSqsQpyyzZq5W2JeNy2HFwsWkqkQWBg3HsBW4l “, – йдеться в повідомленні.

 

Чи можуть українці отримати пенсію онлайн – роз’яснення ПФУ (відеоінструкція)

Чи можуть українці отримати пенсію онлайн – роз’яснення ПФУ (відеоінструкція)Чи можуть українці отримати пенсію онлайн – роз’яснення ПФУ (відеоінструкція)
To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×