Купити квартиру в Дніпрі

Чому краще не залишати номер телефону під лобовим склом авто?

краще не залишати номер телефону під лобовим склом

Деякі автомобілісти залишають під лобовим склом номер телефону у записці. Це допоможе, якщо машина, наприклад, загороджує виїзд або сталася ДТП. Проте, експерти попередили, що краще так не чинити

Справа в тому, що номером телефону в злочинних цілях можуть користуватися шахраї. Такі випадки вже були. Номер телефону, а також реєстраційний номер автомобіля та VIN-код дозволяють зловмисникам дізнатися багато про людину та використовувати інформацію у своїх злочинних цілях. Про це НСН дізнався з повідомлення на сайті TODAY.UA.

Були випадки, коли водіям починали раптом дзвонити нібито “потерпілі” та “свідки” неіснуючого ДТП, з якого нібито вони втекли. Зловмисники вимагають гроші за мовчання, інакше погрожуючи повідомити поліцію. Якщо ви зіткнетеся з такою ситуацією, то не треба йти на поводу у шахраїв.

номер телефону під лобовим склом

Ще один спосіб шахрайства з номером телефону – коли телефонна розмова обривається та відновлюється, але вже на платній лінії.

Крім того, зловмисники можуть запропонувати викупити машину. Шахрай повідомляє, що нібито бачив авто на сайті оголошень. Зрештою, автовласник повідомляє дані своєї банківської картки нібито для переказу задатку, і гроші з картки незаконно знімають.

Можуть дзвонити “липові” “співробітники поліції” з пропозицією за певну винагороду скасувати штраф нібито за порушення ПДР.

Обов’язковий техогляд в Україні – які авто потрапляють під перевірку

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×