Купити квартиру в Дніпрі

Депутатку від «Слуги народу» підозрюють у незаконному збагаченні

Депутатку від «Слуги народу» підозрюють у незаконному збагаченні

Депутатку від «Слуги народу» підозрюють у незаконному збагаченні. Йдеться про Ірину Кормишкіну. Саме вона у 2020 році фігурувала у скандалі, коли колеги по фракції назвали її «корабельною сосною».

Народній депутатці зі «Слуги народу» Ірині Кормишкіній оголосили підозру в незаконному збагаченні на понад 20 мільйонів гривень. Про це повідомили у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі та Центрі протидії корупції, передають «Новини України – НСН».

За даними слідства, у 2021-2022 роках Кормишкіна набула у власність активи на суму понад 20 мільйонів гривень. За них згодом придбала будинок на Одещині, в якому зараз проживає.

Водночас її офіційний дохід за цей період та заощадження становили не більше 2,7 мільйона гривень, які народна депутатка використала на інші цілі.

Парламентарці повідомили про підозру у незаконному збагаченні — ст. 368-5 Кримінального кодексу України. Їй загрожує до 10 років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до трьох років.

Що було раніше

Депутатку від «Слуги народу» підозрюють у незаконному збагаченні

«Центр протидії корупції» повідомив, що депутатка Ірина Аллахвердієва (теперішнє прізвище Кормишкіна) отримала в подарунок 14,4 мільйона гривень. До цього, як зазначається, їй подарували ще 5,3 мільйона гривень та швейцарський годинник за 310 тисяч гривень, інкрустований 11 діамантами. Дарувальник же «і близько не має офіційних доходів такого розміру».

«Центр протидії корупції» звернувся до генпрокурора Андрія Костіна з вимогою зареєструвати провадження, у межах якого дослідити ці дані.

Оскільки відповіді не було, громадська організація звернулася до суду. Вищий антикорупційний суд зобовʼязав генпрокурора Андрія Костіна відкрити справу щодо її можливого незаконного збагачення.

Ірина Кормишкіна зі “Слуги народу” – що відомо про депутатку

Депутатку від «Слуги народу» підозрюють у незаконному збагаченні

Ірина Аллахвердієва у 2019 році була обрана народною депутаткою від партії «Слуга народу» номером 116 у списку як безпартійна. Також вона є членкинею однойменної фракції.

У 2020 році депутатка фігурувала у сексистському скандалі за участі голови фракції «Слуга народу» Давида Арахамії і його заступника Олександра Корнієнка. Під час брифінгу, коли депутати вважали, що мікрофони вимкнені, вони обговорювали свою колегу по фракції, назвавши Аллахвердієву «робочою бабою, як корабельна сосна» (Корнієнко каже, що запис змонтований).

У Верховній Раді Аллахвердієва є головою підкомітету з питань тарифного та нетарифного регулювання Комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики.

Також вона зазначена директоркою Миколаївської обласної дирекції ПрАТ СК «Уніка». Аллахвердієва працювала заступницею директора з розвитку у Миколаївській філії ЗАТ АСК «ІНГО Україна» та заступницею директора Миколаївської міської страхової агенції ЗАТ «Інкомстрах», а також на ключових посадах в інших підприємствах.\

Ще новини України: 50 прокурорів з інвалідністю у Хмельницькій області: повний список і що про все це відомо

To Top
Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу