Купити квартиру в Дніпрі

«Будь ласка, допомагайте волонтерам, щоб вони допомагали бійцям!», – легендарний Дядя Гриша звернувся до українців

«Будь ласка, допомагайте волонтерам, щоб вони допомагали бійцям!», - легендарний Дядя Гриша звернувся українців

Легендарний Дядя Гриша звернувся до українців і закликав їх продовжувати допомагати армії.

Відповідне відео оприлюднено у Фейсбуці, передають «Новини України – НСН».

Зокрема, чоловік звертається до запоріжців – адже саме у Запоріжжі він зараз живе.

Сам Григорій Янченко регулярно збирає і відвозить допомогу на фронт. Відомий на всю Україну волонтер продовжує займатись добрими справами в Запоріжжі в команді ГО «Солдатський Привал».

Легендарний Дядя Гриша – що про нього відомо

Дядя Гриша – волонтер зі стажем, але широко відомим він став на початку повномасштабної війни. Чоловік примудрявся навіть в окупованому Херсоні збирати гроші для ЗСУ. Пересуваючись на інвалідному візочку, він не тільки збирає гроші, а ще й регулярно відвідує бійців на фронті.

Григорій Миколайович Янченко (всеукраїнський позивний “Дядя Гриша”) почав волонтерити  у 2014 році. Перша його поїздка була на Чонгар із концертною програмою для українських бійців.

За ці 10 років на його рахунку понад 200 поїздок на передову і мільйони гривень, зібрані для ЗСУ.

Дядя Гриша – херсонець. Йому довелося пережити й окупацію.

Коли Херсон окупували, Григорій Миколайович пересилав зібрані гроші волонтерам, аби вони могли купити найнеобхідніше для армії.

Тільки за пів року чоловік зібрав в окупованому  Херсоні близько 600 тисяч гривень. Казав, що без діла сидіти не може, а гроші треба було зібрати й потім “якось передавати”.

Війна познайомила Григорія Миколайовича з багатьма волонтерами з різних куточків України.

Легендарний Дядя Гриша

У середині вересня 2022 року чоловік зміг вирватися з окупації і приїхав до Запоріжжя. Так про легенду Херсона дізналися й запоріжці. Він почав збирати гроші вже тут – в центрі міста.

Волонтер має свій “фірмовий” стиль: він завжди в береті десантника і тільнику. Колись він служив у десантних військах.

Після армії він працював будівельником на домобудівному комбінаті міста. Потім отримав каліцтво і вийшов на пенсію за інвалідністю.

Про своє рідне місто чоловік говорить:

“Херсон… Він прекрасний. Окремо виділити якийсь один район важко. Все місто красиве, над Дніпром, зелене… це райське місце”

Найважчим днем після 24 лютого Григорій Миколайович називає той, коли було окуповано його рідний Херсон.

“Мені найтяжче було пережити, що за добу Херсон окупували. Як так можна було??? Дуже тяжко було пережити це. Потім пішла окупація, і як бачив тих орків… Всі ці пів року я їздив на роботу, як на мінне поле”, – розповідав якось в інтерв’ю Дядя Гриша

Дядя Гриша має чимало нагород за волонтерську діяльність, є почесним жителем Херсона, Народним Героєм України. Але найдорожчою вважає нагороду від 72-ї бригади.

“Мені вона сама дорога. Бригада мінометного взводу подарувала зріз дерева сантиметрів 5 товщиною, а на ньому вибитий із гільз Герб України. Він висить удома на найпочеснішому місці. Коли отримав нагороду “Народний Герой України”, приїхав до бійців, а вони сказали, що то була нагорода від батьківщини, а це – від них і вручили її. Повісили мені на шию, і вона ледь не перевернула мене з коляски. Усі нагороди дорогі. Я дуже пишаюсь цим”, – розповів волонтер

Ще новини України: 50 прокурорів з інвалідністю у Хмельницькій області: повний список і що про все це відомо

To Top
Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу