Купити квартиру в Дніпрі

Авдіївка: відбувається планове підсилення підрозділів, готуються потужні укріплення – Генштаб

Авдіївка сьогодні у всіх на вустах, адже ситуація на даному напрямку фронту найважча, і є серйозний ризик оточення міста, в якому знаходиться велика кількість українських військових. Про те, що відбувається в Авдіївці, НСН розповість, посилаючись на низку джерел

Ситуація складна, але контрольована – Тарнавський

Про те, що відбувалося в Авдіївці, НСН розповість, посилаючись на низку джерел

Станом на 23:00 15 лютого 2024 року ситуація в Авдіївці була складна, але контрольована, за даними Командувача оперативно-стратегічного угрупування військ «Таврія» Олександра Тарнавського.

Генерал повідомив, що запеклі бої точаться в межах міста. Наші війська застосовують усі наявні сили та засоби для стримування ворога.

Згідно з прийнятим рішенням, відбувається планове підсилення підрозділів та здійснюється маневр військами на загрозливих напрямках. Крім того, виділений додатковий ресурс боєприпасів та інших засобів ураження.

Підготовлені нові позиції й продовжують готуватися потужні укріплення з урахуванням усіх можливих сценаріїв.

Командири на місцях знають своє завдання і виконують його згідно з планом Головнокомандувача Збройних Сил України щодо стабілізації ситуації на даному напрямку.  Управління військами — стійке та ефективне.

Ми цінуємо кожен клаптик української землі, але найвища цінність та пріоритет для нас — збереження життя українського солдата. Авдіївська оборонна операція продовжується. Наші воїни й надалі нищать армію окупанта та перемелюють ресурси і резерви ворога, які той, не шкодуючи, кидає в бій, – повідомив Тарнавський

Авдіївка б’ється – Генштаб

Вранці 16 лютого Генштаб ЗСУ повідомляє, що в зоні відповідальності ОСУВ “Таврія” на Авдіївському напрямку українські захисники продовжують стримувати ворога, який не полишає спроб оточити Авдіївку. Наші воїни стійко тримають оборону, завдаючи загарбникам значних втрат.

Так, Сили оборони протягом минулої доби відбили 28 атак ворога в районах Авдіївки, Ласточкиного та ще 5 атак неподалік Первомайського та Невельського Донецької області.

Згідно з прийнятим рішенням, відбувається планове підсилення підрозділів та здійснюється маневр військами на загрозливих напрямках, – підтверджує дані, оприлюднені раніше Тарнавським Генштаб

Ворога величезна кількість, пруть з усіх сторін – Жорін

авдіївка

Заступник Третьої окремої штурмової бригади Максим Жорін вчора заявив, що бригада виконує бойові завдання в умовах, які навіть нам було складно уявити.

Протистояння ведеться не просто з переважаючими силами противника – ворога величезна кількість, пруть з усіх сторін. Бої в Авдіївці, за словами Жоріна, в рази пекельніші за найгарячіші битви цієї фази війни, що були в Бахмуті.

Словосполучення «складна ситуація» по відношенню до того, що відбувається в Авдіївці, використовувати неактуально. Ситуація тут вже і не просто «критична». Та незважаючи на ті умови, в яких опинився наш підрозділ – солдати, сержанти, офіцери Третьої штурмової роблять сьогодні просто неможливе. Героїзм кожного нашого бійця в Авдіївці вражає! написав учора Максим Жорін

Задіяно запасну логістичну артерію – Лиховій

авдіївка

Авдіївка Донецької області не перебуває в оточенні. Збройні сили використовують завчасно підготовлену запасну логістичну артерію. Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону “Єдині новини” ввечері 15 лютого повідомив начальник відділу зв’язків з громадськістю ОСУВ “Таврія” Дмитро Лиховій.

Хоча постачання, евакуація ускладнені, але задіяно запасну логістичну артерію, яка була підготовлена заздалегідь. Звідси головний висновок – Авдіївка не перебуває в оточенні, хоча можливо про це може трубити російська пропаганда, – ідеться дослівно в повідомленні речника.

Лиховій наголосив, що на Авдіївському напрямку українські війська продовжують ведення оборонної операції, додавши, що розголошувати інформацію про пересування лінії бойового зіткнення з питань безпеки не варто.

За словами речника, застосування окупантами малих штурмових груп зросло кількісно. В рази зросла і кількість ворожих авіаударів.

Лиховій зауважив, що початку лютого було кілька днів, коли росіяни взагалі не завдавали авіаційних ударів в ОСУВ “Таврія”. Водночас, за словами офіцера, “в останні кілька днів таке враження, що вся його активність бойової авіації, бомбардувальників зосереджена не просто на “Таврії”, а взагалі на Авдіївському напрямку. Було більше 70 авіаударів за добу, вчора було 43 – це теж дуже багато. Це в рази більше від середньостатистичних показників”.

Речник пояснив, що співвідношення в небі не дозволяє вражати російські літаки, тому що вони діють на значній відстані від лінії бойового зіткнення, задіюють керовані авіабомби, які завдають значної шкоди і перетворюють Авдіївку на другу Мар’їнку, на другий Бахмут.

Залишаються купи щебню від будинків, руїни, які неможливо утримувати захисникам і захисницям, – наголосив Лиховій.

Місто Авдіївка Донецької області на мапі DeepState станом на четверг 15 лютого

Місто Авдіївка Донецької області на мапі DeepState станом на четверг 15 лютого

Потенційне захоплення Авдіївки Росією не матиме оперативного значення – ISW

Потенційне захоплення Авдіївки Росією не матиме оперативного значення і, швидше за все, дасть Кремлю лише «негайну інформаційну й політичну перемогу», заявив американський Інститут вивчення війни (ISW), який проаналізував ситуацію довкола міста, де точаться важкі бої.

Російські війська ведуть наступальні операції для захоплення Авдіївки з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну в 2022 році, і Авдіївка є помітним опорним пунктом оборони України з моменту російського вторгнення в 2014 році. Російські війська почали локалізовану наступальну операцію із захоплення Авдіївки в жовтні 2023 року і лише нещодавно почали тактичне просування після місяців піхотних штурмів і хвиль масових механізованих атак, які мали для них високу ціну. Авдіївка – невелике селище з довоєнним населенням у приблизно 31 000 осіб, яке пропонує російським військам обмежені шляхи наступу в майбутньому, – заявили в ISW

Аналітики зауважили, що українські сили вже давно укріпили багато навколишніх поселень, які російські сили також намагаються захопити.

Найближчі відносно великі населені пункти в цьому районі розташовані щонайменше за 30 кілометрів на захід від Авдіївки, і російські війська не продемонстрували, що вони можуть здійснювати швидке механізоване просування вперед, яке було б необхідне для досягнення цих населених пунктів у найближчій або навіть середньостроковій перспективі, – йдеться в повідомленні.

авдіївка

Крім того, в ISW зазначають, що російські війська витратили значну кількість живої сили і техніки для своїх зусиль із захоплення Авдіївки, і, ймовірно, їм знадобиться тривалий період для відновлення і відпочинку, перш ніж спробувати подальші узгоджені наступальні дії в цьому районі.

Російські сили навряд чи здійснять швидкий значний прогрес із Авдіївки, якщо вони захоплять населений пункт, а потенційне захоплення Росією Авдіївки щонайбільше створить умови для подальших обмежених тактичних здобутків, – йдеться в повідомленні.

За словами аналітиків, потенційне захоплення Авдіївки дасть Кремлю перемогу на полі бою, хоч і тактичну, для просування для внутрішньої аудиторії напередодні виборів президента Росії в березні 2024 року.

За повідомленнями, Кремль все більше бажає будь-якої перемоги на полі бою напередодні президентських виборів і, як повідомляється, встановив цілі в Україні саме для отримання інформаційного ефекту, – йдеться у звіті

Зокрема, кажуть аналітики, російський президент Володимир Путін швидше за все, спробує подати російській громадськості потенційне захоплення Авдіївки як «значну перемогу», яка зміцнить контроль над окупованим містом Донецьк, при тому, що українські війська зможуть продовжувати завдавати ударів по російських цілях у ближньому тилу в районі міста Донецьк – незалежно від захоплення росіянами Авдіївки.

Щодо ситуацію довкола міста, то в ISW кажуть, що російські війська здійснюють тактичний розворот через Авдіївку, щоб створити умови, які змусять українські війська відійти з позицій у населеному пункті, а українські сили ще не повністю вийшли з поселення і продовжують перешкоджати російським силам досягти успіхів.

Нагадамо: В Авдіївці пекло, ситуація надзвичайно критична, бійці проявляють безпрецедентний героїзм – третя штурмова бригада

Ще новини України: Росіяни ймовірно готують наступ на Запоріжжі, там військ більше, ніж в Авдіївці – Лиховій

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×