Купити квартиру в Дніпрі

Масована повітряна атака в ніч на 28 жовтня: 100 ворожих БпЛА, удари по енергетиці – все, що відомо

Масована повітряна атака в ніч на 28 жовтня: 100 ворожих БпЛА, удари по енергетиці – все, що відомо

Ворогом була здійснена чергова масована повітряна атака в ніч на 28 жовтня. Росіяни запустили сотню дронів по України. Почали атакувати ще звечора, робота ППО тривала вночі і продовжилася вранці. Але вже оприлюднено офіційну інформацію. На жаль, є руйнування.

Новини України – НСН” розповідають все, що відомо на цей момент. Новина доповнюється.

Інформація від Повітряних сил

У ніч на 28 жовтня 2024 року (із 19.00 27 жовтня) противник застосував 100 ударних БпЛА типу «Shahed» та безпілотників невстановленого типу із напрямків Курськ, Орел, Приморсько-Ахтарськ – рф.

Повітряний напад відбивали зенітні ракетні війська, авіація, підрозділи РЕБ та мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони України.

Станом на 10.30 підтверджено збиття 66 ворожих БпЛА у Сумській, Харківській, Чернігівській, Полтавській, Київській, Житомирській, Рівненській, Хмельницькій, Тернопільській, Миколаївській, Дніпропетровській, Кіровоградській, Черкаській областях. Більшість ворожих БпЛА збито на Київщині, Черкащині та Хмельниччині.

Крім того, 24 російських безпілотники локаційно втрачено, 4 полетіли у напрямку рф та Білорусі. На жаль, є декілька влучань БпЛА по цивільній інфраструктурі України.

Бойова робота триває! Інформація уточнюється та оновлюється.

Масована повітряна атака в ніч на 28 жовтня

Масована повітряна атака в ніч на 28 жовтня: ситуація в регіонах

Київщина

Вночі ворог вкотре атакував Київщину за допомогою БпЛА.

В регіоні працювали сили ППО. Є збиті цілі.

Влучань в об’єкти житлової чи критичної інфраструктури не допущено.

Постраждалих серед населення немає.

В одному з районів області внаслідок падіння уламків збитих ворожих цілей пошкоджено 1 приватний будинок. У ньому вибиті вікна. Також сталося загоряння трав’яного настилу. Пожежа оперативно ліквідована.

Всі оперативні служби продовжують фіксувати наслідки атаки.

Повітряна тривога триває. Залишайтеся в укриттях.

Сумщина

Сьогодні, 28 жовтня ворог завдав удару по енергетичних об’єктах критичної інфраструктури Конотопського району Сумської області.

За даними Сумської обласної військової адміністрації, для удару ворог застосував БпЛА типу “шахед”.

Також у адміністрації додали, що у результаті протиповітряних боїв підрозділами ППО Сухопутних військ та Повітряних сил ЗСУ було знищено шість ворожих “шахедів”.

У Сумах зранку 28 жовтня були перебої в електропостачанні. В КП “Електроавтотранс” повідомили, що у зв’язку з відключенням електроенергії рух тролейбусів у місті порушений.

Житомирщина

У Житомирській області в ніч на понеділок, 28 жовтня, сталася пожежа через падіння уламків збитого російського безпілотника. Про це повідомив голова Житомирської ОВА Віталій Бунечко.

За інформацією Державної служби з надзвичайних ситуацій, внаслідок падіння безпілотника загорівся дерев’яний житловий будинок, а вогонь перекинувся на господарську будівлю з шлакоблоків. Пожежу вдалося ліквідувати лише під ранок.

«Вогнем знищено будинок та покрівлю споруди, травмованих та загиблих немає», – йдеться в повідомленні

Масована повітряна атака в ніч на 28 жовтня

Миколаївщина

У ніч на сьогодні, 28 жовтня, сили та засоби протиповітряної оборони знищили на Миколаївщині чотири БпЛА типу Shahed 131/136.

Як повідомив начальник Миколаївської обласної військової адмінітсрації Віталій Кім, у Вознесенському районі уламками пошкоджено три приватні будинки, господарчі споруди та автомобіль.

Також на відкритій території за межами населеного пункту відбулося займання трави, яке оперативно ліквідували. Минулось без постраждалих.

Черкащина

Цієї ночі в небі над Черкащиною знищили 14 російських безпілотників.

Про це повідомив начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець.

За попередніми даними, оборонці нашого неба знищили 14 ворожих БпЛА. Звернень до екстрених служб про потерпілих чи пошкодження майна наразі немає, – зазначив начальник ОВА

Тривога в області тривала понад 10 годин.

Рівненщина

У понеділок, 28 жовтня, Росія атакувала українські міста дронами та ракетами. Під час повітряної тривоги у низці областей, зокрема, й на Рівненщині працювала ППО. На території області знищили сім безпілотників типу Shahed.

«За попередньою інформацією, люди та інфраструктура не постраждали. Дякую військовим за професіоналізм. На місцях збиття вже працюють відповідні служби» , – повідомив у Telegram голова Рівненської ОВА Олександр Коваль.

Кіровоградщина

Сьогодні вночі, 28 жовтня, сили пpотиповітpяної обоpони збили pосійський безпілотник на теpитоpії Кіpовогpадської області.

Пpо це повідомив начальник обласної військової адміністpації Андpій Райкович.

За інфоpмацією начальника ОВА, після збиття безпілотника, наслідків в області не зафіксували.

Дніпропетровщина

Вночі підрозділ ПвК “Схід” збив над Дніпропетровською областю ворожий «Шахед». Про це повідомили у ДніпроОВА.

Ситуація в енергетиці

На Сумщині та Полтавщині через ворожу атаку запроваджено графіки аварійних відключень світла — повідомили в обленерго.

В Міненерго заявляють, що наразі енергосистема залишається збалансованою. Але ворожі обстріли енергетичної інфраструктури призводять до пошкоджень, які ускладнюють роботу енергосистеми.

Підготовка до ОЗП відбувається в умовах значних пошкоджень генеруючих потужностей і мережевої енергоінфраструктури через масовані атаки.

Сьогодні зранку оператором системи передачі для уникнення перевантажень в окремих районах у двох областях тимчасово запроваджено аварійні графіки відключення. Щойно завершаться ремонтно-відновлювальні роботи, графіки буде скасовано, – йдеться у повідомленні Міненерго

Ще новини України: Масована нічна повітряна атака 27 жовтня: удари по енергетиці, виникли пожежі – все, що відомо

To Top
Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу