Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Укрзалізниця цього року почне будувати євроколію до кордону з Польщею

Укрзалізниця цього року почне будувати євроколію до кордону з Польщею

В Укрзалізниці повідомили, що у 2020 році почнуть будівництво колії європейського зразка (шириною 1435 міліметрів) зі львівської станції Скнилів до україно-польського кордону. Про це НСН дізналася з повідомлення hromadske.

Про це повідомив директор зі стратегічного розвитку компанії Антон Саболевський, передає пресслужба УЗ.

«Будівництво колії, що відповідає європейським стандартам, дозволить пасажиру сісти в поїзд у Львові та без пересадок дістатися європейських країн», — повідомив Саболеський.

В Укрзалізниці зазначають, що зацікавленість у проєкті євроколії, яка сполучить Львів з європейською залізничною мережею вже висловила низка компаній, зокрема польські та чеські.

Нагадаємо, що про будівництво євроколії зі Львова до україно-польського кордону повідомляв колишній голова Укрзалізниці Євген Кравцов. За його словами, проєкт мали реалізувати до кінця 2020 року. У Мінінфраструктури зазначили, що на проєкт євроколії можна залучити польський кредит.

Зазначимо, що Україна та ЄС мають різні стандарти колій. Це ускладнює здійснення прямих залізничних рейсів з українських міст до європейських. Такі рейси здійснюються переважно на спеціальних вагонах, які на кордоні переносять на колії європейського зразка.

Єдина колія європейського зразка, що сполучає українське місто та ЄС прокладена з Мукачева. Зокрема, 2018 року нею пустили поїзд сполученням Мукачево-Будапешт. У 2019 році цією колією з’єднали Мукачево та Кошице.

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×