Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Підсумки місцевих виборів: скільки голосів отримали партії

Підсумки місцевих виборів: скільки голосів отримали партії

Сукупна підтримка п’яти парламентських партій на місцевих виборах 25 жовтня склала 51% (на виборах у Верховну раду 2019 році вони отримали 78%). При цьому, в областях, де не були представлені потужні місцеві партії, парламентські партії отримали набагато більшу підтримку.

Про це повідомляє Соціологічна група “Рейтинг”, пише РБК-Україна, передає НСН.

Згідно з агрегованим рейтингом партій, на місцевих виборах умовний 5% бар’єр подолали “Слуга народу” (14,5%), “Європейська солідарність” (13,7%), “Опозиційна платформа – За життя” (12,5%), “За майбутнє” (8,6%) і “Батьківщина” (8,5%). Проценти розраховані від загальної кількості голосів виборців, які підтримали партії.

Підсумки місцевих виборів: скільки голосів отримали партії

“Наш край” в цілому підтримали 3,9%, ВО “Свобода” – 3,3%, Радикальну партію Ляшка – 2,4%, партію “Сила і честь” – 2,4%, “УДАР Віталія Кличка” – 2,0%, партію “Пропозиція” – 2,2%, “Голос” – 1,7%, партію Шарія – 1,4%, “Перемога Пальчевського” – 0,8%.

Сумарний рейтинг інших (переважно-місцевих) партій становить близько 22%.

Партія “Слуга народу” зайняла лідируючі позиції (1-3 місця) у Дніпропетровській, Житомирській, Закарпатській, Запорізькій, Київській, Кіровоградській, Миколаївській, Одеській, Полтавській, Рівненській, Сумській, Херсонській, Хмельницькій, Черкаській, Чернівецькій та Чернігівській областях.

“Опозиційна платформа – За життя” отримала високі результати в регіонах Півдня і Сходу, а також в Сумській області.

“Європейська солідарність” зайняла вищі сходинки рейтингу в регіонах Галичини, Житомирській, Київській, Рівненській, Чернівецькій областях і Києві.

Партія “За майбутнє” зафіксувала лідерські позиції на Волині, а також в Івано-Франківській, Тернопільській, Хмельницькій, Черкаській і Полтавській областях.

“Батьківщина” отримала високі результати в Кіровоградській, Івано-Франківській, на Закарпатті, Полтавській та Чернівецькій областях.

Партія “Наш край” зайняла високі позиції в Луганській, Житомирській, Чернігівській та Миколаївській областях, ВО “Свобода” в Івано – Франківській і Тернопільській, Радикальна партія Ляшка – Чернігівської, “УДАР” – у Києві, “Пропозиція” – у Дніпропетровській.

Підсумки місцевих виборів: скільки голосів отримали партії

Місцеві партії стали переможцями у Вінницькій (“Українська стратегія Гройсмана”), Закарпатській (“Рідне Закарпаття”), Полтавській (“Довіра”), Харківській (“Блок Кернеса – Успішний Харків”), Хмельницькій (“Команда Симчишина”), Черкаській (ВО “Черкащани”) та Чернігівській (“Рідний дім”) областях. Також на лідерських позиціях – у Херсонській (“Нам тут жити!”), Хмельницької (“За конкретні справи”) і Чернівецькій (“Єдина Альтернатива”) областях.

Агрегований рейтинг партій на місцевих виборах – сума результатів партій на виборах до обласних рад, у Києві – до міської ради, в Донецькій і Луганській областях – в районні ради.

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×