Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Біля Чорнобиля горить вже 100 гектарів території (відео)

Біля Чорнобиля горить вже 100 гектарів території (відео)

Як повідомлялося раніше, в Чорнобильській зоні виникла масштабна пожежа. Сьогодні, 5 квітня, МЧС-ники продовжують боротися з вогнем. Завдання ускладнюється тим, що значно підвищений радіаційний фон. Про це НСН повідомляє з посиланням на голову Державної екологічної інспекції України Єгора Фірсова.

«Вогнеборці продовжують боротися з пожежою, яка виникла у Чорнобильській зоні. Ситуація складна. Вогонь поширився на Чернобильску зону 20 гектарів, але загалом палає більше 100 гектарів. Як це зараз часто буває, спочатку хтось підпалив траву, а потім вогонь перекинувся і на дерева…

Є погані новини – у центрі пожежі радіація вище норми. Як ви бачите на відео, показники приладу становлять 2,3 при нормі 0,14. Але така ситуація тільки в осередку пожежі.

На жаль, руки в нас зазвичай доходять до реформ лише тоді, коли трапляється біда. Проблема підпалів трави несвідомими громадянами навесні та восени в нас давно вже стоїть дуже гостро. Втім, штраф за таке порушення досі складає лише 175 грн. І кожен рік ми бачимо одну й ту саму картину – в усіх регіонах палають поля, очерет, ліси.

Це варварство необхідно нарешті вже припиняти. На першому ж засіданні парламенту депутати мають суттєво підняти штрафи за підпал трави. За відсутність маски зараз вас можуть покарати на 17 тисяч гривень. А за підпал, який може забрати чиєсь життя (як вже недавно відбулося на Житомирщині), штраф мізерний. Так тривати більше не може. Штрафи за підпали мають бути збільшені у 50-100 разів.

Відповідні законопроекти є. Сподіваюся, вони будуть проголосовані. Інакше масштабні пожежі будуть і надалі відбуватися кожної осені та весни», – написав Фірсов.

Біля Чорнобиля горить вже 100 гектарів території (відео)

За прогнозами ДСЧС, повітря у Києві буде забруднене ще декілька днів. 

Також повідомлялося, що рятівники витратили вже 50 тон води для гасіння пожежі.

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×