Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

В Кабміні розповіли, коли введуть повний локдаун

В Кабміні розповіли, коли введуть повний локдаун

У Кабміні назвали умову введення повного локдауну в Україні. Про це НСН повідомляє з посиланням на РБК Україна.

У разі нереалізації карантину вихідного дня уряду доведеться ввести сильніші обмеження. Кабмін тоді може ввести повний локдаун в країні.

Про це заявив міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов в ефірі телеканалу “Дом”.

Він розповів про компенсації для бізнесу через карантин. Уряд звернувся до Торгово-промислової палати для того, щоб випадок був визнаний форсмажорним, і люди, які здають в оренду приміщення або беруть, могли скористатися цим правом для компенсації.

“Люди повинні бути офіційно оформлені, за них повинні отримувати компенсацію їхні роботодавці, які їм виплачують гроші”,

– розповів міністр.

Також Кабмін внесе зміни до програми доступного кредитування “5-7-9”: підприємці зможуть переоформити кредит або отримати безвідсоткові “канікули”.

“Якщо не буде в повному обсязі реалізований карантин вихідного дня, на жаль, ми рано чи пізно прийдемо до повного локдауну. А всі оцінки говорять, що це буде дуже плачебно для економіки”,

– сказав він.

Тим часом у МОЗ попереджають: якщо в Україні не будуть дотримуватись карантину, то через місяць буде 100% заповненість ліжок для хворих COVID-19. У МОЗ розповіли, що буде в такому випадку.

В Кабміні розповіли, коли введуть повний локдаун

Про це заявив на брифінгу міністр охорони здоров’я України Максим Степанов.

За його словами, людей просто не буде куди приймати.

“Що буде далі, якщо ми отримаємо 100% заповненість ліжок? А просто в лікарнях не буде куди приймати хворих. І в такому випадку їм не буде надана допомога саме в умовах стаціонару. Людям, які потребують кисень, люди, які інколи потребують апарати ШВЛ, люди, які потребують висококваліфіковане надання медичної допомоги”,

– зазначив він.

Він підкреслив, що зі сторони МОЗ і лікарів найкращим способом запобігання поширення коронавірусу є введення локдауну. Втім, Степанов зазначив, що українська економіка його не витримає.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×