Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Домашнє насильство: 95 тис. осіб в Україні мають статус потерпілих

Домашнє насильство: 95 тис. осіб в Україні мають статус потерпілих

Як стало відомо NikopolNews, в Україні майже 95 тис. осіб мають статус потерпілих від домашнього насильства. Про це на брифінгу щодо протидії та запобіганню домашньому насильству повідомив заступник міністра соціальної політики з питань європейської інтеграції Сергій Ніжинський, передає УНН.

За інформацією, отриманою NikopolNews, серед потерпілих 10 000 чоловіків і понад 750 дітей.

«Ми маємо певну негативну статистику, де серед майже 95 000 зареєстрованих у Міністерстві соціальної політики осіб, які мають статус потерпілих внаслідок домашнього насильства. З них 10 000 це чоловіки і 763 — це діти. Це, безумовно, кричуща статистика і найжахливіше те, що зараз тенденція збільшується», — сказав Ніжинський.

За його словами, за останній час звернення від чоловік про домашнє насильство збільшилися на 16%, а від дітей — на 8%.

Окрім того, NikopolNews стало відомо, що сьогодні, 25 листопада, відзначається Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок.

ООН повідомляє, що третина всіх жінок і дівчат впродовж свого життя зазнають фізичного чи сексуального насильства, а половина загиблих у світі жінок стають жертвами насильства з боку своїх партнерів чи сім’ї. Про це йдеться в статті Радіо Свобода.

За повідомленням, насильство, здійснене проти жінок, є такою ж поширеною звичною причиною смерті і втрати дієздатності для жінок репродуктивного віку, як рак, і частішою причиною, ніж дорожньо-транспортні пригоди і малярія разом взяті.

За наведеними раніше даними Фонду ООН у галузі народонаселення, від насильства (фізичного і сексуального) страждають 1,1 мільйона жінок в Україні на рік.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×