Купити квартиру в Дніпрі

Журналісти встановили особу росіянки, яка закликала свого чоловіка ґвалтувати українських жінок

Журналісти встановили особу росіянки, яка закликала свого чоловіка ґвалтувати українських жінок

Журналісти «Схем» спільно з російською редакцією Радіо Свобода встановили фігурантів перехопленої СБУ телефонної розмови російського військового з дружиною, в якій остання закликала свого чоловіка ґвалтувати українських жінок.

Журналістське розслідування оприлюднено на сайті Радіо Свободи, передає, посилаючись на Укрінформ, НСН.

Нагадаємо, в опублікованому СБУ 12 квітня фрагменті перехопленої розмови російського військовослужбовця із дружиною остання, зокрема, сміючись, каже своєму чоловіку: “Ти давай там, українських баб ґвалтуй… І мені нічого не кажи. Зрозуміло?”.

Як встановили “Схеми”, російський військовий, якому власна дружина “дозволила” ґвалтувати “українських баб”, на момент дзвінка перебував на Херсонщині. Від джерел в українських правоохоронних органах журналістам стали відомі російські телефонні номери співрозмовників. Це й дозволило їх ідентифікувати.

“Як з’ясували журналісти Радіо Свобода, два цих номери використовувалися під час реєстрації двох акаунтів у соціальній мережі “ВКонтакте”. Це – 27-річний Роман Биковський та його дружина – Ольга Биковська, у дівоцтві – Пінясова. Обидва вони – уродженці Орловської області рф”, – йдеться у матеріалі.

Зазначається, що жінка, яка радила чоловіку “ґвалтувати баб”, вказала у своєму профілі у “Вконтакте”, що головне в житті для неї – це “сім’я і діти”.

Журналісти встановили особу росіянки, яка закликала свого чоловіка ґвалтувати українських жінок

Журналісти встановили, що Биковський у 2016 році служив у оперативній дивізії особливого призначення ім. ф.е. дзержинського, яка вважається елітним військовим з’єднанням військ національної гвардії росії. У подальшому, орієнтовно з 2018-року, військовослужбовець з дружиною та новонародженим сином переїхали в окупований росією Крим. При цьому, в Криму жінка, яка радила своєму чоловікові ґвалтувати українок, шукала роботу по догляду за дітьми. Биковський не пізніше лютого 2018-го почав служити контрактником у 108-му гвардійському десантно-штурмовому кубанському козачому ордена червоної зірки полку (108 дшп). За даними міжнародної розвідувальної спільноти InformNapalm, цей полк, зокрема, брав участь у захопленні Кримського півострова російськими військами під час окупації.

Журналісти встановили особу росіянки, яка закликала свого чоловіка ґвалтувати українських жінок

“Тож, Роман Биковський пішов служити до десантників, які брали участь в окупації Криму, куди він через 4 роки перевіз власну сім’ю. А згодом – в 2022-му році – пішов воювати в сусідню Херсонську область, де дружина, яка залишилася вдома з дитиною, рекомендує йому ґвалтувати українок”, – йдеться у матеріалі.

Журналістам Радіо Свобода вдалося зв’язались з Биковськими: “Роман підтвердив, що це його ім’я та прізвище, а на запитання, чи залишається він ще на Херсонщині, відповів, що “ні”. Повідомив, що знаходиться у Севастополі. Дізнавшись, що йому телефонує журналіст, Биковський заявив, що голос на записі СБУ – не його. При цьому його голос – такий же, як на “плівках” правоохоронців”.

Журналісти встановили особу росіянки, яка закликала свого чоловіка ґвалтувати українських жінок

Щодо голосу Ольги Биковської, то він також повністю співпадає з голосом на опублікованому українською спецслужбою аудіозаписі. Вона підтвердила Радіо Свобода, що її чоловік перебуває у Севастополі, уточнивши, що він лікується у шпиталі після поранення. Після цього вона перервала розмову та скидала подальші дзвінки. На повідомлення у соціальних мережах ані роман биковський, ані його дружина більше не відповіли. Після розмови биковська взагалі видалила сторінку “Вконтакте”.

Як відомо, з початку широкомасштабного вторгнення рф в Україну з’являється багато свідчень про сексуальне насильство з боку російських військових щодо українських громадян.

4 березня правозахисна організація Human Rights Watch опублікувала доповідь, в якій згадуються випадки зґвалтувань у Маріуполі та Чернігівській області.

У квітні Уповноважена з прав людини в Україні Людмила Денісова, звернулася до ООН із проханням розслідувати випадки сексуального насильства. За її словами, є всі підстави говорити, що випадки зґвалтувань на захоплених військами рф територіях мали масовий характер. Вона, зокрема, повідомила про один з жахливих фактів, коли близько 25 дівчат і жінок, віком від 14 до 24 років, яких російські солдати утримували в підвалі одного будинку в Бучі і систематично ґвалтували. За словами Денісовою, 9 дівчат, яких ґвалтували росіяни, виявилися вагітними.

Журналісти встановили особу росіянки, яка закликала свого чоловіка ґвалтувати українських жінокЖурналісти встановили особу росіянки, яка закликала свого чоловіка ґвалтувати українських жінок

 

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×