Купити квартиру в Дніпрі

Сенат США схвалив допомогу для України

Сенат США схвалив допомогу для України

Сенат США схвалив допомогу для України на суму майже 61 млрд доларів, а також допомогу для Ізраїлю та Тайваню.

Про це Новини України – НСН повідомляють з посиланням на засідання Верхньої палати Конгресу США.

Сенат США більшістю голосів підтримав виділення Україні допомоги на суму майже 61 млрд доларів. Підтримали проєкт закону 79 сенаторів, 18 проголосувати проти.

Сенат США схвалив допомогу для України – що далі?

Після схвалення Сенатом законопроєкт буде направлено на підпис президенту США Джо Байдену. І це остання «зупинка». Далі шлях до отримання допомоги Україною буде відкритий.

Байден вже зреагував на голосування Сенату наголосивши, що підпише документ 24 квітня – одразу, як тільки він опиниться на його столі, аби негайно розпочати постачання озброєння Україні вже цього тижня.

Потреба нагальна: для України, яка стикається з невпинними бомбардуваннями з боку Росії; для Ізраїлю, який щойно зіткнувся з безпрецедентними атаками з боку Ірану; для біженців і тих, хто постраждав від конфліктів і стихійних лих у всьому світі, зокрема в Газі, Судані та Гаїті; і для наших партнерів, які прагнуть безпеки та стабільності в Індо-Тихоокеанському регіоні, – наголосив Байден

Він подякував сенатором, які підтримали законопроєкти зазначивши, що тим самим США роблять світ безпечнішим та підтримують “своїх друзів, які захищаються від терористів, таких як ХАМАС і тиранів, таких як Путін”.

Реакція України

На голосування в Сенаті відреагували у Верховній Раді України.

Дуже важливі новини для всіх нас у цей час. Дякуємо за це рішення! Дякуємо за всі інші, які були зроблені на шляху до перемоги! Дякуємо Президенту України Володимир Зеленський, Керівнику Офіс Президента України Андрію Єрмаку, Оксані Маркаровій та всій нашій дипломатичній команді, яка невтомно працювала для наближення цього результату, який чекали мільйони, – заявив  Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр  Корнієнко

Ще новини України і світу: Коли Україна отримає допомогу від США і чого очікувати від росіян до цього моменту

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×