Купити квартиру в Дніпрі

Росія опублікувала список українських “військових злочинців”

військових злочинців

Слідчий комітет РФ опублікував повідомлення про українських “військових злочинців” та притягнення їх до кримінальної відповідальності за “жорстокі злочини щодо мирних громадян Донбасу”.

Про це НСН дізнався з повідомлення УП.

“Українська влада та представники воєнізованих формувань, нехтуючи нормами міжнародних актів та договорів, продовжують знищувати мирне населення, не припиняючи постійних обстрілів населених пунктів “Луганської та Донецької народних республік”.

Гинуть жінки, діти та старі люди. Зруйновано та пошкоджено об’єкти цивільної інфраструктури та життєдіяльності. В результаті серед поранених – не менше ніж 5500 мирних жителів. Понад 2600 цивільних осіб загинуло. Знищено та частково зруйновано понад 2200 об’єктів цивільної інфраструктури.

І ці цифри неухильно зростають. Практично щодня нам надходить інформація щодо загибелі людей від українських снарядів. Українські силовики навіть не гребують обстрілами шкіл, лікарень, дитячих садків. Намір на вбивство мешканців Донбасу очевидний”, ідеться у повідомленні СК РФ.

Зазначається, що Росія нібито зафіксувала “сотні фактів, що кваліфікуються як застосування заборонених засобів та методів ведення війни”, порушила понад 400 справ “про події на Донбасі”.

Слідком РФ заявляє, що нібито встановив причетність до скоєння злочинів 85 осіб у складі військовослужбовців ЗСУ та інших силових структур України.

Серед цих людей колишній командувач військово-морських сил ЗСУ Ігор Воронченко, екскомандувач військово-повітряних сил ЗСУ Сергій Дроздов, екскомандувач високомобільними десантними військами ЗСУ Михайло Забродський та інші. Вони нібито відповідальні за “загибель людей і руйнування населених пунктів Донбасу”.

Також серед “фігурантів” – військовослужбовці ЗСУ, зокрема керівники – Валерій Ісмаїлов, Андрій Грищенко, Михалі Прокопів, Сергій Заболотний та інші – через них нібито “загинули четверо мирних жителів, у тому числі маленький хлопчик”.

“За обстріл мирних громадян” Росія хоче судити командирів кількох бригад і батальйону “Айдар”.

Для РФ “очевидні злочини” ексглави МВС Арсена Авакова та його ексзаступника Антона Геращенка, ексміністра оборони Анатолія Гриценка, які “закликали до здійснення терористичної діяльності”.

Зазначається, що ексміністр оборони Валерій Гелетей та ексглава Генштабу Віктор Муженко “віддавали накази з метою повного знищення національної групи російськомовних громадян”.

Російським Слідком також “залучаються” ексгубернатор Дніпропетровської області Ігор Коломойський та ексглава парламенту Олександр Турчинов – причина не вказана.

Росіяни зазначають, що їм відомі поіменно всі учасники “Правого сектору” та батальйону “Азов”, а також мають “неспростовні докази скоєння ними жорстоких злочинів щодо мирних громадян Донбасу”.

“Судовий процес над військовими злочинцями, жертвами яких стали мирні громадяни, зокрема жінки та діти, обов’язково має відбутися. Ці злочини підтверджуються доказами, що є у розпорядженні Слідчого комітету, частина з яких нами раніше публікувалася.

Список фігурантів продовжує поповнюватись”.

Передісторія: Сполучені Штати Америки отримали розвідувальні дані про те, що Росія у випадку вторгнення в Україну може атакувати відомих політичних опонентів, антикорупційних активістів, білоруських і російських дисидентів, які живуть у вигнанні.

 

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×