Купити квартиру в Дніпрі

Велика Британія оголосила санкції проти російських банків і олігархів

Британія

Велика Британія у відповідь на визнання РФ “Л/ДНР” включила до оновленого списку антиросійських санкцій п’ять найбільших банків Росії, а також трьох бізнесменів – друзів Путіна.

Під санкції потрапляють банк “Россия”, “ИС Банк”, “Генеральний банк”, “Промсвязьбанк” і “Черноморский банк”. Під індивідуальними санкціями опинились троє бізнесменів: Геннадій Тимченко, Борис Ротенберг та Ігор Ротенберг. Їхні активи (близько 100 мільярдів доларів) будуть заморожені.

Про це у парламенті оголосив британський прем’єр-міністр Борис Джонсон, пише ВВС, передає НСН.

“Будь-які активи, які вони мають у Великій Британії, будуть заморожені, відповідним особам буде заборонено подорожувати сюди, і ми заборонимо всім британським фізичним і юридичним особам мати з ними будь-які справи”,сказав Джонсон.

“Це перший транш, перший шквал того, що ми готові зробити, і ми тримаємо подальші санкції готовими до застосування”,додав він.

Британський прем’єр заявив, що Росія порушила суверенітет України та “розірвала” міжнародне право.

Він також зазначив, розгортання збройних сил у “ДНР” та “ЛНР” “прирівнюється до нового вторгнення в Україну”.

Крім того, Велика Британія, за словами прем’єра, буде підтримувати захист союзників по НАТО.

Також на тлі визнання самопроголошених “республік” Росією Німеччина призупинила сертифікацію газопроводу “Північний потік-2”.

Увечері 21 лютого президент РФ Володимир Путін визнав самопроголошені “ЛНР” та “ДНР”. До такого закликала Держдума РФ, а також бойовики на окупованих територіях Донбасу.

Путін визнав “ДНР” і “ЛНР” та погрожує Україні: реакція світу

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×