Купити квартиру в Дніпрі

«Борщ – це російська страва»: у Японії Євгену Клопотенку відмовили у відкритті українського закладу

у Японії Євгену Клопотенку відмовили у відкритті українського закладу

У Японії відомому шеф-кухарю Євгену Клопотенку відмовили у відкритті українського закладу. Оскільки там вважають борщ, російською стравою.

Про це написав в шеф-кухар у своєму Інстаграмі.

Євген Клопотенко поділився, що вів перемовини про відкриття українського закладу в Японії. Але  він отримав негативну відповідь від японців. Аргументували  це тим, що в країні поширена думка, що борщ є російською стравою.

У Японії Євгену Клопотенку відмовили у відкритті українського закладу

 

Переглянути цей допис в Instagram

 

Допис, поширений Yevhen Klopotenko (@klopotenko)

«В Японії дуже поширена думка, що борщ – це російська страва. Тому погане ставлення до Росії не формує у японців хорошого враження про борщ. Інші пункти меню незнайомі японцям», – йдеться у відповіді.

Євген Клопотенко переконаний, що японці можуть оминати заклад. Адже «притомні японці, на щастя, історично є русофобами».

«Живеш собі, працюєш, ведеш перемовини про відкриття українського закладу в Японії. І тут на тобі: японці не хочуть відкривати монозаклад з борщем, бо у них, увага: “поширена думка, що борщ – це російська страва», пише шеф-кухар.

280649 borsht Klopotenko Netflix new 960x500 0

Він наголосив, що ситуація є «чудовим прикладом глибини російської пропаганди».

«Ні, ця ситуація не зменшує масштаб наших старань. Вона лише означає, що треба працювати ще завзятіше над популяризацією української думки та української кухні у світі. Завзятіше контрпропагувати. І як же добре, що завзяття українцям не бракує», додав Клопотенко.

 

Ще новини України: У перинатальному центрі Львова померло немовля

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×