Купити квартиру в Дніпрі

Вибори у Молдові – Санду заявила про «безпрецедентні» фальсифікації голосів: все, що відомо

Вибори у Молдові - Санду заявила про «безпрецедентні» фальсифікації голосів: все, що відомо

20 жовтня відбулися вибори у Молдові і референдум. Кандидат у президенти та чинний лідер країни Мая Санду заявила про масштабні фальсифікації голосів.

Про це вона заявила під час виступу у своєму президентському штабі, передає «Європейська правда», інформують «Новини України – НСН».

Мая Санду наголосила, що влада має чіткі докази купівлі голосів, і назвала це «шахрайством безпрецедентного масштабу».

Водночас чинна глава країни підкреслила, що спроби підкупити голоси у Молдові тривали кілька місяців. За її словами, за цим стоять злочинні угруповання та іноземні сили, які «атакували нашу країну десятками мільйонів євро, брехнею і пропагандою».

Як відомо, раніше віцепремʼєр-міністерка Молдови Крістіна Герасимова заявила, що РФ витратила майже 100 мільйонів євро, намагаючись зірвати президентські вибори та референдум щодо вступу до ЄС.

Вибори у Молдові – Санду заявила про «безпрецедентні» фальсифікації голосів: все, що відомо

Вибори у Молдові - Санду заявила про «безпрецедентні» фальсифікації голосів: все, що відомо

Які результати голосування?

Станом на 7-му ранку 21 жовтня Центральна виборча комісія Молдови опрацювала 97,88% виборчих бюлетенів. Дані показують, що за Маю Санду проголосували 41,84% населення Молдови. На другому місці — Александр Стояногло, який набрав 26,35% голосів. Є велика ймовірність, що у країні відбудеться другий тур виборів, позаяк жоден із кандидатів не набрав понад 50% голосів.

Щодо референдуму про подальшу євроінтеграцію Молдови, то тут ситуація змінилася, якщо порівнювати з даними за 20 жовтня, коли тривав перший день плебісциту. За даними ЦВК, уже опрацьовано 97,97% голосів, які свідчать про те, що 49,87% молдован підтримують вступ країни до ЄС, натомість 50,13% висловилися проти цього.

Ще новини України і світу: У ніч на неділю відбудеться останнє переведення годинників в Україні: що потрібно знати

To Top
Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу