Купити квартиру в Дніпрі

Міжнародний суд ООН зобов’язав рф припинити вторгнення в Україну

Міжнародний суд ООН зобов’язав рф припинити вторгнення в Україну

Міжнародний суд ООН у Гаазі ухвалив рішення, що рф має припинити війну проти України, повідомив президент України Зеленський, передає, НСН, посилаючись на НВ.

“Україна здобула повну перемогу у справі проти росії в Міжнародному суді ООН. Суд зобов’язав РФ негайно припинити вторгнення в Україну. Наказ є обов’язковим до виконання росією згідно з міжнародним правом. Ігнорування рішення зажене РФ у ще більшу ізоляцію”, – написав президент Володимир Зеленський у Twitter.

Україна здобула повну перемогу у справі проти Росії в Міжнародному суді ООН. Суд зобов’язав РФ негайно припинити вторгнення в Україну. Наказ є обов’язковим до виконання Росією згідно з міжнародним правом. Ігнорування рішення зажене РФ у ще більшу ізоляцію.

— Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) March 16, 2022

Згідно з рішенням суду, до ухвалення остаточного рішення росія має припинити «військові операції», що розпочалися на території України 24 лютого, та забезпечити, щоб будь-які регулярні чи нерегулярні підрозділи, які спрямовує чи підтримує Росія, а також інші організації та особи, які перебувають під контролем Росії, не вживали жодних кроків для продовження військових дій (ці рішення підтримали 13 суддів, проти виступили два – Росія і Китай).

Також суд одноголосно закликав обидві сторони утримуватися від дій, які можуть погіршити чи продовжити спір та ускладнити розгляд судом.

 

 

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×