Купити квартиру в Дніпрі

Зелена картка для автомобілістів: що передбачає такий вид страхування?

image1

Поїздки на власному авто – це зручно і комфортно, у тому числі й у випадках, коли мандруєте ви просторами не рідної країни, а десь по світу. Іноді транспортний засіб у таких умовах може стати чимось на кшталт маленького «дому на колесах», у якому затишно і спокійно за будь-яких обставин.

Та незалежно від того, збираєтесь ви їздити дорогами іноземних держав у ділових справах чи особистих, вам обов’язково потрібна Зелена карта на авто, адже без неї перетин кордону на приватному автомобілі заборонений.

По суті це знайома всім водіям Автоцивілка, тільки міжнародного зразка, яка діє у більш як 40 країнах світу. У страховій компанії ІНГО ви можете придбати такий страховий поліс дистанційно, витративши на всю процедуру оформлення до 10 хвилин свого часу.

Особливості страхового полісу Зелена карта

Грін карта для автомобіля – це страховка, яка забезпечує захист не самому транспортному засобу, а відповідальності водія, який сидітиме за кермом. Її дія поширюється на такі випадки:

  • якщо водій став винуватцем ДТП, в результаті якого було пошкоджено чуже майно (страхова компанія відшкодує постраждалій стороні збитки);
  • якщо в результаті аварії, спричиненої водієм, постраждали люди (страховка покриває витрати на їх лікування);
  • відшкодування моральної шкоди (це можливо лише у тих країнах, де такий пункт передбачено законом).

Підписуючи договір, пам’ятайте, що в дію він вступає з наступного дня після дати оформлення, тому краще цю процедуру проводити хоча б за день до поїздки. Окрім того, тривалість дії полісу має відповідати усьому періоду перебування за кордоном.

Наслідки відсутності полісу

Так, придбання страховки передбачає фінансові витрати, які зазвичай хочеться максимально скоротити, особливо під час поїздок, коли водій упевнений у своїх уміннях і вважає, що ніяких ДПТ не трапиться.

Та якщо непередбачувана подія все ж станеться, а у водія, який знаходиться у чужій країні не буде Зеленої карти на авто, наслідки можуть бути різними. Включно з такими варіантами:

  • доведеться заплатити штраф, розмір якого може починатись від 1000 євро;
  • спеціальні служби вилучать авто;
  • водія заарештують або депортують з країни;
  • у майбутньому в’їзд в цю державу водієві буде заборонено.

Окрім того, що відсутність поліса вже є порушенням закону при перетині кордону, це ще й тягне фінансові витрати, бо якщо водій стане винуватцем ДТП, то оплачувати збитки не лише власні, а й постраждалій стороні йому доведеться самостійно.

Як оформити договір страхування в ІНГО онлайн?

Якщо ви вирішили скористатись можливостями інтернету і придбати страховку у компанії ІНГО дистанційно, вам потрібно зробити такі прості кроки:

  • заповнити на сайті дані про автомобіль і переглянути пропозиції вартості полісу;
  • обрати потрібний варіант і заповнити особисті дані клієнта;
  • оплатити послугу і підписати договір (на телефон прийде повідомлення з номером, який і стане «підписом»).

Через кілька секунд після цього документ в електронному вигляді буде у вас – на телефоні чи на електронній пошті, яку ви вказували при оформленні. З такою страховкою ви під захистом, де б не були.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×