Купити квартиру в Дніпрі

Зберігайте електроенергію в цеглинах — цікаве дослідження

3

Нині акумуляторними сполуками уявляються літієві, кадмієві та нікелеві. Але ситуація в найближчому майбутньому може діаметрально змінитися, при використанні більш звичних людству матеріалів — солі, цегли та повітря.

Нові акумулятори

До останнього часу в галузі систем збереження електрики застосовувалися величезні електричні акумулятори. Однак технічний прогрес показує, що ресурс можна зберігати у формі тепла, використовуючи цеглу, звичайне повітря і сіль. Можливо гості онлайн казино Elslots будуть живити свої ноутбуки не від літієвих батарей, а від цегляних. Недарма нові технології та особисті стратегії допомагають користувачам зірвати головний приз азартного клубу.

Кілька міжнародних компаній почали впроваджувати подібні технології в життя:

  • Сіль. Термічна енергія забезпечує більшу частину підприємств, що використовують енергетичні установки. Електричні акумулятори, водневі батареї стоять на першому місці, причому найпростіші структури просто ігноруються. Норвезький стартап Kyoto Grоup розробив нову конструкцію утримання енергії. Система виконана у формі вертикальних сховищ, наповнених звичайною сіллю. Резервуари нагріваються електрикою, з тривалим збереженням тепломісткості. Порівняно з рідкісними металами, сіль легко видобувається, мінімально розкладається, відсутні токсичні вкраплення. Місткості можна перезаряджати кілька тисяч разів за 50 років.
  • Цеглини. За словами американської молодої компанії Rondo, збудований тепловий акумулятор із вогнетривкої цегли зберігає енергію в кілька разів ефективнішу і дешевшу, ніж водневі, хімічні конструкції. Система нагрівається електрикою і перетворює на тепло окремими панелями, схожими на тостер. Матеріал нагрівається до 1,6 °C і утримує температуру кілька днів.
  • Англійська фірма Sunamp домоглася державних інвестицій – 10 млн фунтів стерлінгів для апробування механізму в невеликих містах острова. Акумулювання тепла і холоду відбувається в спеціальному матеріалі, що нагадує гель кишенькових грілок для рук. Інша компанія заявила про ефективне зберігання тепла в місткостях із водою, що обходиться значно дешевше.
  • Охолоджене зріджене повітря також кілька годин здатне утримувати тепло. Інший стартап Туманного Альбіону – Highview Power, перетворює електричну енергію на теплову і, за необхідності, — навпаки.

Норвезький розробник EnergyNest підігріває спеціальний бетонний порошок, а німецька Lumenion зберігає енергію в сталевих конструкціях, де температура сягає 700 °C.

239

Вигода?

Дослідницький центр McKinsey — Велика Британія — зазначає, що нові технології тривалого зберігання тепла значно скорочують шкідливі викиди та витрати на отримання електроенергії. Наприклад, отримання електрики з водню обходиться до $100 за мегават, газу та вуглецю – 50, а цегляного накопичувача — не більше 20 доларів. Звичайно, існують ще комерційні ризики, але в найближчому майбутньому їх стане набагато менше.

To Top
Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу