Купити квартиру в Дніпрі

З чого роблять сигарети

3ceded3

Сигарета — це подрібнене і спеціальним чином висушене листя тютюну, загорнуте в тонкий сигаретний папір.

У світі існує багато великих тютюнових концернів: Philip Morris International, British American Tobacco та ін.

Усі марки тютюнової продукції виготовляються з різних сортів тютюну й за особливою рецептурою, завдяки чому відрізняються одна від одної своїми смаковими та ароматичними властивостями.

Проте процес приготування та основні інгредієнти у всіх сигаретних брендів приблизно однакові.

Який тютюн кладуть у сигарети

На тютюнові фабрики надходить попередньо ферментоване тютюнове листя. Ферментація — це спеціальне хімічне оброблення тютюну, що змінює його властивості: при цьому руйнуються білки й частина нікотину, утворюються ароматичні сполуки та речовини, що відповідають за еластичність матеріалу. Під час виготовлення сигарет без ферментації не обійтися, адже свіжозірваний зелений тютюн курити неможливо: він не тільки неприємно пахне та гірчить, а й просто не горить.

Основні компоненти сигаретної «начинки»:

  • безпосередньо тютюнове листя, яке, до речі, містить не дуже багато нікотину;
  • відновлений тютюн;
  • жилка, що вибухнула.

Відновлений тютюн — це «фарш» з відходів виробництва: шматочків тютюнових листків, жилки і стебел. Із цієї суміші за допомогою спеціального обладнання формуються тонкі листи, які часто додатково просочуються нікотином. Відновлений тютюн — ідеальний спосіб зробити виробництво безвідходним, який до того ж дає змогу регулювати вміст смол і нікотину, а також стабілізувати смак та горіння готових виробів.

Тютюнову жилку, яку застосовують для виготовлення сигарет, подрібнюють і наповнюють вуглекислим газом. Газ розширює жилку зсередини, і вона вибухає, унаслідок чого обсяг тютюнової сировини збільшується.

Жилка, що вибухнула, працює як наповнювач сигарети. Вона допомагає збалансувати кількість нікотину і смол, а також добре просочується соусами та ароматизаторами, формуючи смак готового продукту. Вміст підірваної жилки в загальному обсязі сигаретної «начинки» становить не більш ніж 10%, інакше сигарети будуть гірчити.

Соуси для сигарет

Крім тютюнового листя, відновленого тютюну й тютюнової жилки, до складу сигарет входять так звані соуси, що містять пропіленгліколь, гліцерин, спирт та цукор. Соуси роблять тютюн еластичним і затримують вологу, завдяки чому він не пересихає, адже курити суху сигарету, що розвалюється, не дуже приємно. У соуси можуть додаватися також харчові ароматизатори. Ароматизованими соусами іноді обробляються сигаретні фільтри для надання їм приємного смаку — вишневого, шоколадного тощо.

Сигаретний папір

Для виготовлення сигарет використовується папір, що складається з 70% целюлози, 29% наповнювача та 1% коректорів горіння. Целюлоза — це натуральні волокна льону й коноплі. Наповнювач — найчастіше звичайна крейда, або карбонат кальцію (CaCO3), що робить процес горіння сигарети рівномірним. Коректори горіння — це ацетати, цитрати й інші фосфати, які відповідають за густину попелу, забезпечують рівномірність горіння та навіть впливають на смак сигарет.

З чого виготовляють фільтри

Найчастіше для виробництва сигарет використовуються ацетатні фільтри. Досить поширеними також є вугільні, паперові, змішані (вугільно-ацетатні) та інші різновиди. Ацетатне волокно — це речовина, утворена шляхом спеціального оброблення вугілля і деревної маси. Сигаретні фільтри охолоджують дим, пом’якшують різкуватий смак тютюну та роблять процес куріння більш приємним. Легкі тютюнові вироби відрізняються від звичайних більшою кількістю мікроотворів у фільтрі й більш вентильованим папером на ньому.

Сигаретні капсули

Капсула — це кулька з полімерного матеріалу, що нагадує желатин, усередині якої міститься ароматизатор. Під час натискання кулька лопається, і ароматизатор вивільняється, просочуючи фільтр та урізноманітнюючи процес куріння.

Cig-Poshta https://cig-poshta.in.ua/ru/shop/bond-street-ru/  — зручний онлайн-сервіс, де можна замовити офіційні сигарети від виробника за мінімальними цінами й отримати безкоштовну доставку по всій території України, де є відділення «Нової Пошти». Cig-Poshta є офіційним реселером компанії Philip Morris і представляє максимально повний асортимент оригінальної тютюнової продукції.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×