Купити квартиру в Дніпрі

Вирушаємо в похід: що покласти у рюкзак

photo 1518803777327 5a904af70f7c

Полюбляєте активний відпочинок? Тоді неспішна прогулянка лісовими тропами або вечір за містом вам точно припаде до душі. Якщо ви вирушаєте в похід вперше, важливо скласти до рюкзаку найнеобхідніші речі, які допоможуть впоратися з позаштатними ситуаціями та отримати колосальне задоволення від прогулянки.

10 найважливіших речей для активного відпочинку

Не забудьте про такі речі:

  1. Спальний мішок. Він повинен відповідати вашому зросту, легко відкриватися та закриватися, а також не мати пошкоджень. На чохлах для спальників зазначено режим із 4-х температур. Відштовхуйтеся від них, вибираючи варіант для зими чи літа.
  2. Трекінгові черевики або кросівки. Спеціальне взуття захищає від травм та розтягувань, полегшує пересування гірською місцевістю та відрізняється амортизуючими властивостями. Якщо ви купили нову пару, бажано розносити її вдома перед походом.
  3. Столове приладдя. Спеціально для таких випадків, у яких мити тарілки та чашки не дуже зручно, придуманий одноразовий посуд, який займає мінімум місця, трохи важить і без жалю викидається одразу після вечері. Беріть кілька наборів із запасом для своїх та спільних страв.
  4. Плащ-дощовик. Негода в горах може застати в несподіваний момент, навіть якщо п’ять хвилин тому світило сонце. Переконайтеся, що тканина дійсно не промокає, а сам дощовик оснащений місткими кишенями та капюшоном.
  5. Аптечка. Необхідний мінімум: антисептик, еластичний бинт, вата, марлева пов’язка, перекис водню, а також таблетки від алергії, зубного та головного болю, розладу шлунка та отруєння. Решту збирайте на особистий розсуд.
  6. Продовольчі запаси. Навіть якщо ви збираєте з групою окремий набір продуктів, варто закинути в рюкзак собі невеликий перекус. Вдалий вибір: горіхи, сухофрукти, твердий сир, злакові батончики, які швидко втамовують голод і не викликають сильну спрагу.
  7. Пластикова ємність для води. Бажано, щоб це була не просто магазинна пляшка, а шейкер з термозберігаючими властивостями та кришкою, що щільно закривається. Вода, безумовно, має бути в ємності, але надалі ви поповнюватимете запас на джерелах і пунктах відпочинку.
  8. Засоби особистої гігієни. Захопіть необхідний мінімум: зубну щітку, пасту, тверде мило, туалетний папір. За сезоном знадобляться також сонцезахисний крем та репеленти. А ось бальзами для волосся та іншу косметику краще залишити вдома.
  9. Ліхтарик. За можливості візьміть налобну модель, яка звільняє руки та мало важить. Не забудьте покласти із собою змінні батареї або заряджений акумулятор.
  10. Гроші та документи. Ситуації бувають різними, тому навіть у глухому лісі вам може знадобитися паспорт. Упакуйте всі цінні речі у герметичний, водонепроникний пакет і складіть так, щоб вони не випали та не порвалися іншими предметами.

Будьте впевнені: кожен з цих предметів точно стане вам у пригоді під час подорожі.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×