Купити квартиру в Дніпрі

Вибір масляного обігрівача: від розрахунку потужності до додаткових опцій

Централізованого опалення часто не вистачає для повноцінного обігріву приміщень — і з настанням холодів ця проблема завдає значних незручностей, знижуючи якість життя. Її легко допоможе вирішити масляний обігрівач — надійний, функціональний та зручний в експлуатації.

Головне, правильно вибрати модель, виходячи з площі кімнати та актуальних додаткових функцій.

Кількість секцій

Чим більше відсіків, тим ефективніше розподіл тепла: приміщення прогрівається швидше, але поверхня радіатора залишається допустимої температури — і випадковий дотик не спричинить опіку. Важливу роль відіграє товщина секцій:

  • моделі з тонкими відсіками споживають менше енергії, але швидше охолоджуються;
  • зі стовщеними, навпаки, довго прогріваються, але добре зберігають тепло.

Для невеликих приміщень оптимально 6–8 секцій, для кімнат середньої площі (кухня, спальня, дитяча) — 9–11, а для просторої вітальні добре підійде масляний обігрівач, що отримав 12–13 відсіків.

Як правильно розрахувати потужність пристрою

Цей показник визначає, яку кількість тепла виробляє обігрівач за одиницю часу. Для розрахунку використовується базова формула: приблизно 100 Вт на 1 м2 простору. Відповідно, для кімнати площею 20–25 м2 потрібен обігрівач потужністю близько 2000 Вт.

Великий розмір вікон, неякісні склопакети або інші джерела втрати тепла вимагають збільшення резерву потужності на 20–30%.

Додаткове оснащення масляних обігрівачів

Базові моделі успішно пройшли низку удосконалень: виробники враховують запити покупців, впроваджуючи корисні функції, які роблять експлуатацію радіатора ще комфортнішою. Серед них:

  1. Цифровий дисплей. Відображає поточну температуру, режим роботи та іншу інформацію, що дозволить легко налаштувати потрібні параметри.
  2. Вентилятор. Допомагає рівномірно розподіляти тепло по кімнаті, прискорюючи процес обігріву, що є актуальним для приміщень середньої та великої площі.
  3. Пульт дистанційного керування. Уможливить перемикання режимів або зміну температури з будь-якої точки кімнати, а також дозволяє віддалено вмикати та вимикати обігрівач.
  4. Таймер. Можна встановити певний час запуску, щоб до повернення власника додому кімната вже була достатньо прогріта, або налаштувати включення за годину до підйому з ліжка.

Важливу функцію виконують захисні механізми, зокрема відключення під час перегріву або перевертання. Це забезпечує безпеку експлуатації пристрою та зводить до мінімуму ризик виникнення серйозних поломок, передчасного виходу з ладу, а також займання та пожежі.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×