Купити квартиру в Дніпрі

Вічні зв’язки – як поєднати елегантний та спортивний стилі?

zvazki akpoednatielegantnijtasportivnijstili

Спортивно-діловий стиль в одязі — це вдале поєднання зручності та елегантності. Ключова його особливість полягає доречності для повсякдення і відповідності дрес коду в офісі, на ділових зустрічах, переговорах та інших важливих заходах.

Особливості спортивного бізнесу в гардеробі

Оскільки тут поєднуються протилежності, то слід діяти акуратно у створенні тандемів з елементів одягу обох стилів. Орієнтуйтеся на такі критерії:

  1. Зручність та комфорт. Сутність спортивно-ділового стилю полягає в максимальній легкості та невимушеності для рухів. Щоб досягти гармонії в образі, дотримуйтесь оптимального поєднання витриманих кольорів та матеріалів, відповідності до сезону та погоди, акуратності та охайності. Обирайте фасони, що підкреслюють переваги фігури та приховують недоліки.
  2. Дотримуйтеся правила розбавленої строгості. Полягає воно в тому, щоб один стиль був домінуючим, а другий — доповнювальним. Наприклад, діловий брючний костюм з піджаком можна вдало поєднати з кросівками та спортивною сорочкою, або навпаки, з джинсами та футболкою носити вишукане дороге взуття в бізнес-стилі.
  3. Використовуйте аксесуари. Ніщо так не підкреслює стиль, як вдало підібрані дрібниці. У спортивно-діловому стилі аксесуарів повинно бути мінімум. Вони повинні бути у лаконічному дизайні, доповнювати образ, але не привертати на себе багато уваги.

За орієнтир можна взяти цікаві приклади, представлені на модному сайті https://answear.ua/m/iceberg для жінок та чоловіків.

Кілька наступних порад допоможуть зібрати ефектний лук для жінки

Повністю зібрати гардероб спортивно-ділового направлення, скоріш за все не вдасться, оскільки він передбачає перш за все проявлення індивідуальності. І все ж таки, деякі моменти є загальними для базового мінімуму, елементи якого можна комбінувати між собою:

  1. Брючний костюм. Основа — це брюки зі стрілками та жакетом вільного або напівприлеглого крою. Можна мати в «арсеналі» два костюми: один класичний в спокійних тонах, другий яскравий, щоб можна було імпровізувати з деталями.
  2. Водолазка. Такий елемент одягу завжди у виграші: підкреслює фігуру, зручний під піджак або світшот, виконує поєднуючу функцію між різними стилями.
  3. Рубашки-поло. Це така собі футболка у діловому стилі, що вдало буде виглядати, як з джинсами, так і зі спідницею.
  4. Юбка-карандаш або плаття міді чи максі прямого крою не перевантажене додатковими деталями — завжди добре комбінується, як з класичними туфлями, так і з кросівками, мокасинами.
  5. Взуття. Тут доречні однотонні кросівки, кеди чи мокасини з акуратними формами на зручній гумовій підошві. Туфлі-човники із зручним каблуком або без нього теж повинні бути в наявності. Вони чудово поєднуються зі спортивним верхом, водолазкою, толстовкою, поло.

Найбільш безпрограшний варіант спортивно-ділового стилю — це комбінація класичного костюма зі спортивним взуттям. В якості доповнення — невеличка сумочка або барсетка в нейтральному, лаконічному дизайні.

kilkanastupnihporaddopomozutzibratiefektnijlukdlazinki

Як зібрати чоловічий спортивно-діловий стиль

Чоловікам у формуванні гардероба в такому напрямку слід дотримуватися тих самих загальних рекомендацій, що і жінкам, за деякими винятками. Базові речі:

  • класичний брючний костюм;
  • кілька базових футболок з неформальним V-образним вирізом замість сорочок;
  • пара водолазок;
  • кросівки або кеди класичного білого, чорного кольорів;
  • туфлі спокійного сірого, чорного, синього, коричневого, бежевого, бордо або інших тонів із якісного добротного матеріалу (шкіра, замша, нубук, щільний текстиль).

Щоб досягти спортивно-ділового образу, стилісти рекомендують заміняти на спортивний тільки один елемент одягу. Кілька прикладів для натхнення є тут https://answear.ua/m/tommy-jeans та на інших сторінках цього модного інтернет-магазину одягу. Тобто, якщо ви обираєте кросівки, то вся інша одежа нехай залишається в рамках ділового стилю — костюм, сорочка. І навпаки, якщо під піджак одягнута футболка, то взуття повинно бути в бізнес-стилі.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×