Купити квартиру в Дніпрі

У яких формах випікати паски та панетоне: металеві, силіконові або паперові

1000016502

Знайти ідеальний рецепт великодньої випічки та вибрати якісні інгредієнти — лише половина успіху. Решта залежить від правильного вибору форм. Магазини пропонують безліч варіантів: металеві, силіконові, паперові, навіть скляні та керамічні.

Які краще вибрати, щоб тісто не пригорало та добре відокремлювалося від стінок? Розповідаємо про особливості та переваги кожного матеріалу. Ця стаття стане в пригоді всім, хто планує купити форми для пасок.

Металеві форми

Посуд із металу вибирають ті, хто готує великодню випічку у відносно невеликих обсягах, адже після кожного приготування посуд потрібно ретельно вимити й просушити. Формочки з алюмінію легкі, але піддаються деформації. Краще зарекомендували себе вироби з нержавіючої сталі або з антипригарним покриттям. Найлегше діставати готові вироби з роз’ємних кілець.

Перш ніж викласти тісто в металеву форму, її стінки потрібно обов’язково змастити жиром (за винятком антипригарного посуду), обсипати манкою, панірувальними сухарями або борошном. Для зберігання форм потрібно відвести спеціальне місце на кухні.

Силіконові форми для великодньої випічки

Силікон також має попит серед домогосподарок. Такий посуд витримує температуру до 250 °C, випічка не прилипає до стінок, формочки легко мити. Використовувати їх можна як в духовці, так і в мікрохвильовій печі.

Утім, працювати з силіконовими ємностями потрібно обережно: якщо витягувати ще гарячу паску або панетоне, можна ненароком пошкодити кондитерський виріб, а якщо різати в формі — зіпсувати силікон.

Паперові форми для пасок і панетоне

Найбільш практичний варіант, особливо якщо потрібно виготовити велику партію великодньої здоби. Переваги паперових форм для пасок і панетоне беззаперечні:

  • стінки не треба нічим змащувати;
  • форма для випічки — водночас красиве пакування, не треба особливо перейматися щодо оформлення;
  • готові вироби легко транспортувати, а різати їх можна прямо в формі.

Формочки з пергаменту або ламінованого паперу призначені для одноразового використання, отже після приготування не потрібно мити гори посуду.

Єдиний нюанс полягає в тому, що коли тісто дуже рідке, воно розтікається. Щоб готова випічка мала красиву форму, паперовий циліндр ставлять у металевий або силіконовий, а потім випікають за рецептом.

QAZkaFOBzpjo09X2_-_loXhTJADrIpjXaFbA0-sxh6d_hElH4hFoZHWdsYSxv3-p8WRw0jeIRn6w4YZA_AedIpsg7MLV_89T06u5QEu-QjUrfI1N6Tj4VVOd4MCph5DOgXoPE3Cu6YL8N8gaFsZWY7A

Формочки з інших матеріалів

Іноді господині використовують скляні або керамічні циліндри для випікання. Через крихкість поводитися з таким посудом потрібно особливо обережно. Для випікання великої кількості виробів він не підходить: треба або мати багато форм, або постійно наново мити наявні, що займає багато часу.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×