Купити квартиру в Дніпрі

Типи гідроакумуляторів та області їх застосування

Гідравлічний акумулятор – металева ємність, де відбувається акумуляція енергії робочої рідини, що знаходиться під тиском. Коли ця енергія в надлишку, пристрій повертає її до системи. Використання акумуляторного обладнання у гідросистемах підвищує загальну продуктивність.

Класифікація гідроакумуляторів

Для ефективної акумуляції енергії рідини та передачі її в трубопроводи гідроакумулятор перетворює потенційну енергію. Її джерело – механічні та пневматичні накопичувачі.

Залежно від носія потенційної енергії, виділяють вантажні, пружинні та пневмогідроакумулятори. Пристрої першого та другого типів акумулюють енергію рідини шляхом утворення механічної енергії піднятого на висоту вантажу або стиснутої пружини. А пневматичні – шляхом енергії стисненого газу (азоту).

Гідроакумулятори з механічним накопичувачем відрізняються великими габаритами, високою інерційністю та низькою енергомісткістю. Тому, попри простоту конструкцій та незначну вартість, пружинні та вантажні пристрої майже ніде не застосовуються.

А ось пневмогідроакумулятори стали незамінними елементами гідрообладнання завдяки компактним розмірам та високій продуктивності.

Види пневмогідроакумуляторів

Конструктивно такі акумулятори поділяються на види:

  1. Мембранні. Газ від гідрорідини розділяється каучуковою мембраною. Бак вивільняє накопичену енергію при підвищенні тиску в системі до 300 барів. Невеликий об’єм (до 10 л) дозволяє використовувати їх у мобільних гідросистемах. Наприклад, у верстатах ЧПК, с/г та автотехніці, де є механічні впливи та вібрації.
  2. Балонні. Пристрої адаптовані для роботи в системах із середньою витратою (до 450 галл/хв) та робочим діапазоном температур від -50°C до + 150°C. Газ та рідина розділені гумовим балоном. Найбільш поширені: від с/г техніки до мобільного обладнання та верстатів.
  3. Поршневі. Застосовуються у системах з високою витратою та мають великі обсяги зберігання. Газ розділений з олійною камерою металевим поршнем. Використовуються в системах з низькою різницею тисків: вітряні турбіни, сонячні батареї, аварійні сховища та промислова гідравліка.

Використання пневмогідроакумуляторів у складі гідроприводу

Окрім накопичення гідроенергії, гідроакумулятор вирішує такі завдання:

  • підтримує оптимальний рівень тиску в трубопроводах чи РВТ;
  • знижує інтенсивність пульсації рідини на виході із насоса;
  • забезпечує гасіння гідравлічних та механічних ударів, вібрацій;
  • використовується як аварійне джерело гідроенергії в позаштатних ситуаціях (об’єкти з безперервним технологічним процесом);
  • забезпечує стабільність роботи гідросистеми та доступність обслуговування.

Де придбати гідроакумулятор в Україні?

Купити гідроакумулятор для своєї мети ви можете в інтернет-магазині «Моторімпекс». Вибирайте гідравлічні акумулятори під параметри гідросистеми та потужності гідронасоса.

Є можливість швидкої доставки по Україні на будь-яку адресу. За потреби замовляйте послуги монтажу та сервісного обслуговування гідрообладнання.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×