Купити квартиру в Дніпрі

Ціни на ілюстрації для сайту в Україні

illustratedesigner

Ілюстрації — це картинки, намальовані від руки або за допомогою комп’ютерної програми. Такі зображення доповнюють текст, пояснюють його і привертають увагу до написаного.

Ілюстрації використовують у різних сферах, зокрема й у вебдизайні. Картинки для сайтів називаються вебілюстраціями. Вони надають дизайну індивідуальності та допомагають зробити прості елементи більш незвичайними.

Ось кілька прикладів, як можна використовувати вебілюстрації:

  • оформлення меню сайту;
  • презентація послуг;
  • ілюстрація керівництва або інструкції для користувачів (наприклад, як оформити замовлення на сайті);
  • розповідь про компанію або про команду співробітників;
  • оригінальна подача реалізованих проєктів.

Це лише кілька прикладів. Насправді вебілюстрації можна використовувати навіть для оформлення кнопок зворотного зв’язку. Варіанти застосування повністю залежать від фантазії вебдизайнера.

Скільки коштують послуги ілюстратора і від чого залежить ціна

Вартість ілюстрації залежить від безлічі факторів:

  1. Тип вебілюстрації. Заголовна ілюстрація для сайту обійдеться дорожче, ніж картинка іконки.
  2. Складність роботи та ступінь деталізації. Чим докладнішим має бути промальовування, тим більшу ціну за роботу запросить ілюстратор.
  3. Терміни виконання. Як і в будь-якій іншій сфері, за термінові проєкти доводиться платити більше.
  4. Рівень виконавця. Ілюстрації на замовлення у фахівця з розкрученим особистим брендом завжди коштують дорожче. Звертаючись до відомого ілюстратора, потрібно пам’ятати, що розкручений бренд і якість роботи — це далеко не завжди синоніми.

Щоб дізнатися орієнтовну вартість на вебілюстрацію, можна подивитися розцінки різних спеціалістів на фриланс-біржі Freelancehunt https://freelancehunt.com/freelancers/dizayn-ta-art/ilyustratsiyi-ta-malyunki. Середні ціни мають такий вигляд:

  • Заголовна ілюстрація сайту – від 800 грн
  • Банер – від  300 грн
  • Ілюстрації для статей – від  200 грн
  • Скрайбінг (візуалізація складного контенту) – від 500 грн
  • Комікси – від 500 грн
  • Картинки кнопок, іконок – від  100 грн
  • Створення персонажа для сайту – від  500 грн
  • Розробка логотипа (за 1 варіант) – від  300 грн

У таблиці наведено орієнтовні ціни. Вартість може сильно варіюватися залежно від складності роботи та вимог до ілюстрації.

Де знайти хорошого ілюстратора з невисокими розцінками

Вебілюстрації можна замовити у студії або у художника-фрилансера. Звертатися до студії варто в тому разі, якщо у вас дуже великий проєкт, над яким має працювати команда ілюстраторів. Зазвичай у студії працює понад 10 фахівців, тому навіть масштабний проєкт можна буде реалізувати в стислі терміни.

Студія стане хорошим вибором і в тому разі, якщо ваш проєкт містить завдання різної складності. Менеджер зможе підібрати для роботи ілюстраторів різного рівня, тому вам не доведеться оплачувати всі ілюстрації за одним тарифом.

Якщо ви хочете заощадити на послугах, обирайте фриланс — картинки та ілюстрації, зроблені фрилансером, зазвичай коштують дешевше. При цьому якість зображень буде на такому ж рівні, як і у студії, або навіть вищою. Оцінити навички та рівень ілюстратора допоможе його портфоліо.

У багатьох замовників фриланс асоціюється з ризиками. Адже студії зазвичай працюють за контрактом, а фрилансери — ні. Щоб застрахувати себе від можливих неприємностей, варто співпрацювати через фриланс-біржу, яка пропонує безпечну оплату. Наприклад, у Freelancehunt — це оплата через Сейф. Система працює таким чином. Замовник обирає виконавця для свого проєкту, погоджує з ним усі нюанси роботи, а потім резервує гроші на спеціальному рахунку. Ілюстратор отримує кошти лише після того, як закінчить роботу, а замовник її перевірить і прийме.

Важливо пам’ятати, що результат залежить не тільки від професіоналізму художника, а й від того, наскільки правильно складено технічне завдання. Ось чек-лист питань, на які варто орієнтуватися, складаючи ТЗ:

  1. Що саме потрібно від ілюстратора: намалювати нову ілюстрацію, перемалювати стару картинку або, може, закінчити роботу попереднього виконавця?
  2. Яка специфіка ілюстрації? Важливо чітко вказати, який тип ілюстрації потрібен: банер, іконка або комікс для історії компанії.
  3. Чи є референси, на які можна орієнтуватися? Якщо вам подобаються якісь зображення і ви хотіли б отримати схожий результат, обов’язково надішліть їх виконавцю.
  4. Може, є додаткові вимоги або побажання, які варто обговорити до початку роботи? Завжди простіше і швидше заздалегідь розібратися з нюансами, ніж вносити правки в готову роботу.
  5. Який розмір і формат зображення ви хочете отримати?

За необхідності в інтернеті можна знайти багато прикладів ТЗ для ілюстраторів.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×