Купити квартиру в Дніпрі

ТОП-3 смартфони, ідеї яких провалились

3

Експерти та аналітики в усьому світі постійно складають рейтинги смартфонів з приставкою “най”, проте мало хто згадує девайси, які гучно анонсувалися, але не виправдали своїх авансів, а деякі навіть були відверто визнані провальними.

Essential Phone

Влітку 2017 року світ побачив смартфон на базі Android від стартапу Essential. Як згодом виявилося, він став єдиною моделлю у лінійці, хоча і мав пристойні технічні характеристики та сміливий дизайн. Проєкт виглядав досить амбіційним, адже за його втіленням стояв Енді Рубін, “батько” Android, проте висока ціна, конкуренція, слабка камера та складності у виробництві не дозволили моделі PH-1 злетіти, тож смартфон було знято з виробництва, а його наступник PH-2 так і не пройшов етап тестування. Зрештою, відгуки небагатьох власників було здебільшого задовільними, адже Essential Phone мало чим поступався іншим Android-смартфонам, так само дозволяючи використовувати переваги системи, грати в мобільні або азартні ігри, здійснюючи у ВІП казино вхід та користуватися соцмережами.

Facebook HTC First

Досить показовим став кейс смартфона від HTC, який став відомим як “Facebook Phone”. Його унікальною особливістю був спеціальний інтерфейс, стилізований під Facebook, проте користувачів досить прохолодно сприйняли ідею смартфона “з оболонкою соціальної мережі. Зрештою, після офіційної презентації моделі показники продажів відверто не тішили, то для того, щоб таки реалізувати смартфон довелося суттєво знижувати його вартість, а згодом HTC навіть оголосили, що відмовляються від оболонки Facebook Home та повертаються до звичного Android.

4

Amazon Fire Phone

У 2014 році власний смартфон планував мати і Amazon, інтегрований з сервісами компанії, але суттєві проблеми не могли не позначитись на успіху цієї ідеї:

  • Обмежений вибір додатків;
  • Модифікована версія операційно системи Android;
  • Слабка технічна підтримка;
  • Застарілі технології, що вже пропонувалися конкурентами.

У провалі запуску проєкту Amazon навіть звинувачували Apple, вказуючи на їх надмірне домінування на ринку, та досить швидко стало зрозуміло, що проблеми криються зовсім в іншому.

To Top
Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу