Купити квартиру в Дніпрі

Стало відомо, як система онлайн-моніторингу може стати гарантом контролю ринку легального гемблінгу

В більшості цивілізованих країн, де гемблінг легально працює принаймні кілька десятиліть, система державного регулювання постійно вдосконалюється та переживає трансформації, які мають її покращити.

Великою мірою саме це дозволяє підвищити ефективність поточного оперативного контролю над сферою гемблінгу, гарантувати виконання ліцензійних умов.

Ще три роки тому в Україні було ухвалено закон «Про державне регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор», котрий повертав наземні та онлайн-казино, а також букмекерські контори в поле правової діяльності. Це призвело до бурхливого розвитку галузі. Організатори азартних ігор створювали робочі місця, закуповували софт, який відповідає сучасним трендам. Зокрема, йдеться про так звані краш-ігри, такі як ігровий автомат aviator.

Державна система онлайн-моніторингу: що відомо станом на сьогодні?

Про створення державної системи моніторингу йшлося ще у законі 2020 року. ДСОМ має дозволяти у системі реального часу вести нагляд за тим, як організатори азартних ігор виконують вимоги законодавства. Зокрема, йдеться про принципи відповідальної гри. Тож граючи в book of ra онлайн чи інший слот, гравець та організатор мають дотримуватися вимог законодавства. Гравець не має сприймати гру як спосіб збагатися, а організатор роз’яснювати споживачу існуючі ризики.

Впровадження в життя ДСОМ пов’язане і з впорядкуванням норм фіскального законодавства, що передбачено окремими змінами до Податкового Кодексу та викладено у законопроєкті №2713-д, вже ухваленому в першому читанні ще до початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну.

Подальший успішний розвиток ринку азартних ігор залежить від того, з якою швидкістю впроваджується питання з запровадженням ДСОМ та змінами у системі оподаткування. Відзначимо, що саме розвиток ринку дасть нові робочі місця, забезпечить податкові надходження до місцевих та центральних бюджетів. Тому система оподаткування легального гемблінгу має бути прозорою. Не менш важливо, щоб контроль над діяльністю бізнесу відбувався без людського фактору. Тому надзвичайно важливо, щоб затвердження Порядку функціонування Державної системи онлайн-моніторингу відбулося якомога раніше. Безумовно, від цього виграють усі сторони процесу, в тому числі й сама держава.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×