Купити квартиру в Дніпрі

Сімона Халеп отримала дискваліфікацію через вживання допінгу

Нещодавно завершився US Open 2023, де у чоловічому дивізіоні очікувано тріумфував Новак Джокович, а у жіночому — Корі Гофф. Це був останній турнір Великого Шолому у цьому році. Надалі усіх прихильників тенісу очікує ще багато матчів серії ATP та WTA, а тому сумувати не прийдеться.

Для того, щоб непогано заробити на тенісних турнірах, вболівальники можуть робити ставки на the ggbet.

Наразі світ тенісу перебуває у шоковому стані — одна з найкращих спортсменок світу Сімона Халеп отримала дискваліфікацію на чотири роки через вживання допінгу. Справу розслідували цілий рік та нарешті оголосили фінальне рішення. Варто відразу сказати, що спортсменка з ним не погодилась і буде намагатися оскаржити цей результат в апеляційній інстанції. Для повного розуміння ситуації варто ретельно дослідити обставини справи.

Короткий виклад обставин справи

У жовтні минулого року повідомили про позитивну допінг-пробу тенісистки. У її аналізах був знайдений роксадустат. Це речовина, яка підвищує витривалість організму шляхом підвищення рівня гемоглобіну у крові. Після цього почався довготривалий судовий процес, який отримав багато критики. Деякі спортсмени та експерти були незадоволені тим, що розслідування йде занадто повільно, що шкодить спортсменці, оскільки останню відсторонили на весь період судового процесу. Лише влітку розпочалися засідання, на яких була присутні як експерти сторони обвинувачення, так і захисту. Сімона Халеп також брала участь у процесі та давала показання.

Під час засідання спеціально створеного трибуналу Сімона Халеп наголошувала на випадковому та помилковому вживанні зазначеної добавки. Сторона захисту зазначала, що спортсменка не знала, що приймає препарат, який містить нелегальні речовини. Для цього навіть залучалися експерти, які встановили, що спортивні добавки, які використовувала тенісистка, не повинні були містити у своєму складі цього елемента, а тому Халеп вживала його несвідомо.

Проте ці аргументи не подіяли на рішення трибуналу. Спортсменку відсторонили на чотири роки та встановили, що вона цілком свідомо приймала допінг для покращення властивостей організму. Версію про випадкове потрапляння забороненої речовини не взяли до уваги через занадто високий вміст останньої в аналізах тенісистки.

Яка думка представників тенісу з приводу рішення?

Поки що мало спортсменів висловились з приводу нещодавнього рішення трибуналу. Проте Серена Вільямс вже встигла натякнути не те що в Сімони Халеп потрібно відібрати титул переможниці Вімблдону 2019 року, в якому румунська тенісистка розгромила американку. Про це свідчать повідомлення у соціальних мережах самої спортсменки та її чоловіка.

Сімона Халеп буде оскаржувати рішення, а тому подивимось, чи вдасться їй принаймні скоротити термін дискваліфікації. Оскільки через чотири роки їй буде вже 35, що означає вірогідний кінець кар’єри.

 

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×