Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Що робити, якщо ви програли в своїй першій публічній закупівлі

Державні закупівлі в системі Prozorro відкривають для постачальників товарів і послуг нове джерело доходу, на якому можна заробляти від тисяч до мільярдів гривень.

Однак багато підприємців розчаровуються в них уже після першого участі, не зумівши здобути перемогу. Програвати — завжди неприємно. Але якщо ви читаєте цю статтю — у вас є всі шанси перемогти вже в наступній своїй публічній закупівлі. Пропонуємо простий алгоритм дій, який допоможе вам швидко прокачати свій навик участі.

Проаналізуйте, у чому була ваша помилка

Часто учасники припускаються, здавалося б, незначних помилок, які призводять до їх дискваліфікації. Наприклад:

  1. Пишуть в пропозиції ціну, максимально наближену до стартової, не проаналізувавши попередньо подібні закупівлі конкурентів. Про цей пункт ми розповімо далі більш детально.
  2. Подають неправильні чи неактуальні документи або взагалі забувають подати якийсь документ у складі тендерної пропозиції. Якщо така помилка була у вас — наступного разу рекомендуємо уважніше вивчати тендерну документацію і перевіряти поданий вами пакет документів. Якщо щось незрозуміло — можна звернутись по допомогу до юристів електронного майданчика SmartTender.
  3. Не підписують пропозицію електронним підписом або застосовують для підписання УЕП, хоча в умовах організатора вказаний КЕП.
  4. Неправильно трактують термін закінчення прийому пропозицій. Наприклад, якщо в умовах зазначено, що прийом пропозицій до 30 травня, учасник вважає, що мається на увазі «30 травня включно», хоча насправді це означає «до 23:59 29 травня»
  5. Ігнорують вимоги тендерної документації. Наприклад, якщо організатор просить подавати документи тільки в форматі PDF, він буде приймати тільки такий формат, а всіх, хто не виконає цього правила, дискваліфікуватиме.

Якщо ж причина була в тому, що фінальна ціна держзакупівлі виявилася нижчою, ніж ви розраховували — рекомендуємо проаналізувати участь своїх конкурентів у подібних тендерах.

Як проаналізувати конкурентів

Для того, щоб провести аналіз своїх конкурентів, скористайтеся безкоштовним модулем «Аналітика», що доступний всім зареєстрованим користувачам майданчика SmartTender.biz. Тут ви зможете дізнатися, наскільки ваші конкуренти знижують ціну в аналогічних тендерах і яку роблять початкову ставку. Ця інформація допоможе вам краще орієнтуватися у своїй наступній закупівлі. Ви зрозумієте, в яких тендерах краще брати участь і як попередньо розрахувати, чи буде фінальна вартість прийнятною для вас.

Подивіться безкоштовні навчальні вебінари

Щомісяця SmartTender випускає навчальні вебінари для підприємців. У них менеджери майданчика — досвідчені фахівці сфери закупівель Prozorro — дають практичні поради, як ефективно брати участь у тендерах. Всі записи доступні у відкритому доступі в розділі «Академія» на сторінці SmartTender.biz. Тут же ви знайдете покрокові інструкції участі в тендерах і використання корисних сервісів майданчика.

Проведіть таку роботу над помилками і підготовку до наступної закупівлі, і перемога вам забезпечена!

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×