Купити квартиру в Дніпрі

Що ви не знали про одноразові стаканчики: секрети покупки посуду

Що ви не знали про одноразові стаканчики: секрети покупки посуду

Одноразові стакани – корисні речі, коли немає можливості скористатися звичайними склянками.

Їх купують для пікніків, виїзних подій та свят. Крім того, паперові та пластикові стаканчики використовують у поїздах і літаках, коли немає можливості та сенсу мити посуд. В них подають напої на винос. Таку тару купують фастфуди та літні кафе. Переваги одноразових стаканів:

  • легкість – вага посуду майже не відчувається у руці;
  • гігієнічність – тарою скористається тільки одна людина, це запобігає поширенню шкідливих мікроорганізмів;
  • безпека – пластик та папір, з яких виготовляється посуд, не виділяють шкідливі речовини, вони не впливають на смак та запах продуктів;
  • невисока ціна – стакани дешево коштують, можна заощадити, якщо купити одноразовий посуд оптом великими партіями.

Здавалося б, що може бути простіше за одноразовий стаканчик. Але насправді покупка таких виробів може перетворитися на справжню проблему. Що треба враховувати при виборі – у нашому огляді.

Види матеріалів для виготовлення стаканів

За цим критерієм стакани поділяються на два види – пластикові та паперові. Перші – переважно купуються для подавання холодних напоїв. Вони підходять для води, соку, коктейлів тощо. Пластикові вироби недорого коштують. Вони розрізняються за щільністю матеріалу. Переважно використовуються тонкі стакани. Але виробники також пропонують склоподібні склянки. Їх можна віднести до багаторазового посуду. Вони відрізняються міцністю та естетичністю. Склоподібні стакани виконуються у різних кольорах.

Для гарячих напоїв краще купити паперові ємності. Вони бувають звичайні картонні та крафтові. У будь-якому разі такий посуд більш екологічній у порівнянні з пластиковою тарою, особливо, якщо йдеться про крафтові вироби. Для їх виготовлення часто використовується макулатура.

Звичайні паперові стаканчики розрізняються за кількістю шарів. Одношарові – тонкі та легкі. Двошарові – міцніше. До того ж вони краще тримають тепло.

Паперові стаканчики можуть бути гофрованими. Такі вироби мають цікавий зовнішній вигляд та незвичайну фактуру. Як і двошарові стакани, вони краще зберігають тепло гарячого напою.

Коли потрібні купольні стакани

Купольні стакани – це різновиди пластикового посуду. Їх особливість полягає у комплектації кришками з отворами посередині. Вони призначені для трубочки. В таких стаканах зручно подавати коктейлі на винос. У кришки може бути відсутній отвір. У таких стаканах подають десерти на винос. Таким чином, купольні стакани використовують для подачі коктейлів та десертів на винос. При цьому слід подбати про додаткові аксесуари. Для коктейлів потрібні трубочки. А для десертів необхідно купити одноразові ложки.

Як вибрати об’єм

Розмір стаканів підбирається залежно від типа напою. Виробники пропонують такі варіанти:

  • 110 мл – для еспресо;
  • 250 мл – золотий стандарт, який підійде для будь-якого холодного або гарячого напою;
  • 350 мл – стакани для коктейлів та десертів.

Також стакани можуть бути розраховані на 450, 500, 600, 720 мл. Зустрічаються нестандартні варіанти на 40, 170, 190, 360 мл. Таким чином, можна підібрати стакан для будь-якого напою.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×