Купити квартиру в Дніпрі

Що таке крафтове пиво: чи варто купувати

У будь-якій сфері часом з’являються речі, які вважаються масовими, одноразовими, легкодоступними. Їм протиставляються неординарні та експериментальні винаходи, націлені на обмежене коло прихильників. Пиво — типовий приклад.

Кожен може назвати 3–4 культові бренди слабоалкогольного пінного напою, навіть якщо віддає перевагу вину або віскі. При цьому кожна країна, де розвивається пивоваріння, може похизуватися десятком маленьких підприємств, на яких пиво виготовляється лімітованими партіями.

Різноманіття смакових дескрипторів вражає, а приготувати ідентичний напій вдруге майже неможливо. Саме так можна схарактеризувати крафтове пиво, яке можна купити в інтернет-магазині GoodWine за вигідною ціною.

Коли пивоварня називається крафтовою

Пиво зазвичай виготовляється зі стандартних компонентів, наприклад ячмінного солоду. Для створення унікального смако-ароматичного профілю додаються цікаві інгредієнти. Локальні пивовари регулярно з’являються на міжнародних конкурсах, займаються волонтерською діяльністю та спонсорством. Пивоварня вважається крафтовою, якщо відповідає критеріям, сформованим Американською асоціацією пивоварів:

  1. Річний обсяг виробництва обмежується 6 000 000 барелів пінного напою. Це приблизно 3% від загальних продажів у США.
  2. Не більше 25% активів контролюється людьми, які безпосередньо не пов’язані з алкогольною індустрією. Йдеться про інвесторів.

Чим крафтове пиво відрізняється від звичайного продукту

Великі заводи фокусуються на популярних смаках і стилях. Тому пиво вариться з дотриманням класичних технологій. Продукція розрахована на середньостатистичного дегустатора, який прагне на смак познайомитися з традиційними складовими. Крафтове пиво задовольняє авантюрні смаки. Це свого роду філософія, а процес пивоваріння перетворюється на мистецтво. Якщо резюмувати:

  1. Пивоварня має право виготовляти крафтовий продукт за умови наявності відповідної ліцензії.
  2. До складу такого пінного напою повинно входити до 10% сторонніх компонентів: шоколаду, кави, ягід або фруктів.
  3. Використання штучних добавок не рекомендоване, однак не так суворо контролюється законом, як під час виготовлення вина, віскі, рому.

Кожен любитель перехилити пінту пива в п’ятницю ввечері сформував власне трактування поняття крафтового пива. Це логічно, адже палітра смаків та ароматів у спеціалізованих інтернет-магазинах настільки різноманітна, що звести термінологію до спільного знаменника важко.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×