Купити квартиру в Дніпрі

Руслан Тимофєєв презентував перший в Україні smart shelter CLUST SPACE для студентів

На базі КПІ офіційно запущено безпечне місце для студентів під назвою CLUST SPACE. Це не лише гарантує безпечне місце для навчання під час війни, а й стане центром розвитку, творчості та інновацій.

Після закінчення військових дій цей простір продовжуватиме функціонувати, надаючи студентам можливість самореалізації, організації заходів та інших активностей.

Офіційне відкриття CLUST SPACE відбулося 25 січня у Науково-технічній бібліотеці КПІ, повідомляє портал dp.vgorode.ua. У заході взяли участь представники влади, освіти, бізнесу та громадських організацій. Онлайн-участь взяв і ініціатор проєкту CLUST SPACE, підприємець, інвестор та засновник венчурного білдера CLUST, а також СЕО венчурного фонду Adventures Lab – Руслан Тимофєєв.

Руслан Тимофєєв виступив на відкритті смарт укриття

Руслан Тимофєєв розпочав офіційну частину заходу своїм виступом, у якому поділився, як виникла ідея створення smart shelter, та хто брав участь у її здійсненні. Також на відкритті smart shelter виступили кілька спікерів, включаючи Михайла Згуровського, ректора КПІ ім. І. Сікорського, Дениса Курбатова, заступника Міністра освіти та науки України, Інну Малюкову, керівника Sikorsky Challenge, Юрія Кривошея та інших.

6618f94e8b2c3.webp

Русллан Тимофєєв про перше смартукриття в КПІ

CLUST SPACE не просто є ізольованим рішенням для проблем навчання в період війни, а є комплексною програмою з розвитку студентської спільноти. Цей проєкт відповів на безліч наявних запитів суспільства і є унікальним рішенням у сфері безпеки, яке можна адаптувати для застосування в інших регіонах України та навіть за її межами.

Руслан Тимофєєв, коментуючи запуск безпечного простору, наголошує, що ідея створення такого укриття зародилася не одразу. Після повномасштабного вторгнення українці об’єдналися та прагнули надавати максимальну підтримку один одному. Як зазначає Тимофєєв, його команда постійно отримувала запити щодо допомоги від біженців, волонтерів, військових та територіальної оборони, і намагалася розвʼязувати їхні проблеми індивідуально. Однак усі ці зусилля виглядали скоріше як хаос.

Після того, як напруга трохи спала і всі почали пристосовуватися до нової ситуації, усвідомлюючи, що перед ними тривала боротьба з ворогом, Руслан Тимофєєв усвідомив своє бажання надавати системну підтримку своїй країні. Він поставив собі за мету знайти важливий напрямок і вкласти в нього ресурси. Рішення інвестувати в освіту йому було випадковим. Ця тема дуже близька йому — за багато років роботи за кордоном він багато разів переконувався, що українські фахівці є одними з найкваліфікованіших у світі. Вони випереджають іноземних колег як за рівнем освіти, так і за відповідальним підходом до виконання поставлених завдань.

6618f9d0b0f33.webp

Про особливості реалізації проєкту CLUST SPACE

Протягом п’яти місяців тривало будівництво смарт-укриття, проєкт обійшовся загалом 415 тисяч доларів. Ця вартість переважно пояснюється наявністю певних архітектурних особливостей цільового об’єкта. Наприклад, довелося повністю оновити систему вентиляції, встановити броньоване скло, забезпечити автономне харчування тощо Руслан Тимофєєв зазначає, що основним спонсором виступила компанія Freedom Holding Corp, а проєкт підтримали МОН України, ДСНС, КМДА, БФ Свічадо та Usyk Foundation.

Внаслідок зусиль команди Руслана Тимофєєва було створено сучасний освітній простір на площі 600 квадратних метрів. Воно здатне вмістити понад 500 осіб і призначене для тривалого перебування студентів у разі загрози. Крім великого відкритого простору, тут є кілька переговорних кімнат для онлайн зустрічей, читальні зали, кафетерій, вбиральні та інші вигоди.

Смартукриття CLUST SPACE з’явиться і у Дніпрі

На презентації смарт-притулку в Києві Руслан Тимофєєв також оголосив, де буде відкрито таку споруду. Будівництво розпочнеться на території Дніпропетровського національного університету імені Гончара. Проєкт уже отримав перші інвестиції у розмірі 100 тисяч доларів від випускника КПІ та підприємця Михайла Савченка.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×