Купити квартиру в Дніпрі

Рулонні штори день-ніч: оптимальний захист квартири від сонця

unnamed

У весняний і літній період особливо гостро стоїть питання затемнення кімнат від занадто яскравого сонця. Існує безліч варіантів сонцезахисних систем для вікон – звичайні фіранки, жалюзі, тюлі, але все більшої популярності набувають ролети день ніч.

Це і не дивно, адже рулонні штори «зебра» – практичне рішення для багатьох приміщень. Вони зможуть забезпечити не тільки комфорт у квартирі, а й доповнять концепцію дизайну завдяки сучасному і естетичному вигляду.

Що собою представляють тканинні ролети день-ніч?

Рулонні штори день-ніч суттєво відрізняються від звичайних фіранок. Конструкція складається з двох типів тканин: прозорої та щільної. При прокручуванні ланцюга ці смужки зміщуються одна відносно одної, що дозволяє регулювати рівень проникнення світла в приміщення.

Завдяки продуманій конструкції ролети день-ніч можуть виконувати такі основні функції:

  1. Забезпечення приватності. Якщо прокрутити полотно таким чином, щоб чергувалися прозорі і щільні смуги, то можна забезпечити необхідний рівень приватності вдень, при цьому зберігаючи видимість за вікном.
  2. Повний захист від сонячних променів. Якщо змістити смуги так, щоб непрозорі ділянки перекривали прозорі, то можна отримати ефективний захист від сонячних променів. Це, в свою чергу, дозволить не перегрівати приміщення в теплу пору року і зменшить негативний вплив ультрафіолетового випромінювання на меблі та предмети інтер’єру.
  3. Регулювання рівня денного освітлення. Прокручуючи полотно, можна легко регулювати кількість світла, що проникає в кімнату ззовні.

Основні переваги рулонних штор день-ніч

Вибравши в якості захисту від сонця тканинні ролети день-ніч, ви зможете оцінити значні переваги:

  1. Стильний і лаконічний дизайн. Рольштори досить компактні, не захаращують віконний простір. Такий варіант легко підібрати до будь-якого дизайну інтер’єру, адже існує досить широка кольорова палітра.
  2. Ефективний захист від сонячних променів. Однією з ключових переваг рулонних штор день-ніч є їхня здатність якісно захищати приміщення від сонця.
  3. Контроль за приватністю. Завдяки смугастій структурі полотна можна легко регулювати ступінь видимості через вікно.
  4. Легкість в управлінні і догляді. Такі конструкції достатньо просто встановлювати, а управління здійснюється методом прокручування ланцюжка. Спеціальна тканина, з якої виготовлені ролети, не потребує особливого догляду – достатньо періодично витирати пил.
  5. Доступні ціни. Рулонні штори відкритого типу виглядають дорого, при цьому їх вартість досить прийнятна.

Що потрібно врахувати при виборі?

Перед покупкою рулонних штор день-ніч варто звернути увагу на наступні моменти:

  • розміри і параметри вікна (необхідно точно виміряти ширину і висоту віконного проєму для підбору оптимального розміру штор);
  • тип тканини (в залежності від необхідного ступеня затемнення – напівпрозора, дімаут чи блекаут);
  • колір і дизайн (орієнтуйтеся на загальну концепцію дизайну кімнати).

Обирайте в якості сонцезахисних конструкцій тканинні ролети день-ніч, адже це високоефективне і стильне рішення для будь-якого інтер’єру, яке поєднує в собі функціональність і естетику. Вони дозволяють ефективно захищати квартиру від сонячних променів і забезпечують контроль приватності.

To Top
Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу