Купити квартиру в Дніпрі

Проєктування та будівництво ефективної системи водовідведення будинку

Сучасні будови складно уявити без систем відведення води. Грамотно спланована система водовідведення будинку збереже будівлю від руйнування і забезпечить господарям комфортне життя тому перед будівництвом обов’язково роблять проєкт відведення води.

Як влаштована система водовідведення?

Система відводу води складається з декількох елементів, які герметично з’єднуються між собою і працюють як єдине ціле. Зазвичай система має:

  1. Приймач води, який залежно від умов його використання, може бути унітазом, раковиною умивальника, лійкою або іншими спеціально обладнаними отворами для відведення стічних вод в потрібному напрямі зазвичай в прокладені під землею труби сполучені з накопичувальним резервуаром очисної споруди.
  2. Жолоби використовуються для відведення опадів з даху. Вони можуть бути виготовлені з бетону (наземні), металу або пластика (водостічні лотки та труби). Зливовий водовідвід (може бути відкритого і закритого типу). У першому випадку водовідвід встановлюють нижче рівня землі накривають декоративною решіткою.
  3. Очисні споруди або відстійники можуть бути виконані у вигляді стаціонарному резервуару або дренажної системи. У них потрапляє відпрацьована вода, яка після випадання осаду може використовуватися в технічних цілях, наприклад для поливу городу.
  4. Система скидання води може направляти відстояні стоки в найближче водоймище або давати йому поступово просочуватися в ґрунт. Традиційні системи утилізації стоків негативно впливають на довкілля. Бажано видаляти стоки в закриті місткості, з яких вони за допомогою спеціалізованої техніки віддаляються на перероблення в місця скидання нечистот.

649c022923ff9.webp

Якщо на ділянці виявлено близьке залягання ґрунтових вод перед початком будівництва обов’язково готують проєкт системи дренажу. Природний дренаж ґрунту можливий лише за наявності ухилу. Залежно від призначення дренаж може бути для:

  • відсікання води від ділянки;
  • видалення поверхневих потоків талої та дощової води;
  • захисту від вологи цокольного поверху;

У глинистих ґрунтах в низині з близьким до поверхні заляганням ґрунтової води бажано створити глибинну систему дренажу дома за допомогою дренажних труб. Для ділянок розташованих на схилі по вищому кордону влаштовують системи перпендикулярних лотків або облаштовують дренажні бетоновані жолоби. На низовинних ділянках для ефективної роботи системи поверхневого водовідведення має сенс викопати водоймище для утилізації зайвої води.

Компанія 3dground.biz впродовж дванадцяти років успішно займається проєктуванням і будівництвом систем водовідведення в Києві та області. Наші фахівці допоможуть вам створити ефективні системи відведення зайвої води для вашого заміського будинку або земельної ділянки. Дзвоніть за вказаним телефоном або оформляйте заявку на сайті.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×