Купити квартиру в Дніпрі

Правильно розміщені годівниці для бджіл – максимальний збір меду: як це зробити

1250536 1

Здоров’я та нормальна зимівля бджолосім’ї залежать від кількох чинників. Одним із суттєвих є вчасна підгодівля. Бджолярі використовують спеціальні сиропи у різних пропорціях.

Бджолині сім’ї підгодовують переважно навесні, коли зимові запаси вичерпалися і потрібно стимулювати активність комах, які потребують енергії.

Такі заходи актуальні й восени – після збору меду, щоб бджоли могли накопичити достатньо сил пережити зиму. Підгодівля – спосіб уникнути хвороб. Бджолиним сім’ям пропонується лікарський засіб. Він, як і сироп, заливається у годівницю. У бджолярстві є кілька різновидів цих виробів. Пасічнику необхідно знати, коли і як використовувати годівниці для бджіл, щоб досягти максимальної кількості меду.

Особливості годівниць для бджіл

Зазвичай годівниці кріпляться всередині вулика, поряд із рамками. За допомогою цих виробів проводять профілактику хвороб у бджіл. Годівниці – слушний інструмент для дресирування сімей на певну культуру. Достатньо залити в середину ароматизований сироп. Важливо, щоб поверхня виробів була рифленою. Завдяки цьому комахи вільно пересуваються годівницею.

Внутрішні годівниці бувають:

  • рамковими;
  • стельовими.

Найдешевшими є пристрої з поліетиленових пляшок. Ними часто користуються початківці, однак досвідчені бджолярі не рекомендують такі вироби через низьку якість матеріалу. Стельові годівниці встановлюються на кришку вулика, а рамкові – недалеко від бджолиного гнізда. Перший тип буває дерев’яним або пластиковим. Додатково стельова годівниця оснащується склянкою.

Де можна придбати годівниці

Універсальної поради, який пристрій найкращий, немає. Бджоляр підбирає годівницю відповідно до потреб своєї пасіки. Однак важливо, щоб виріб легко дезінфікувався, а комахи могли споживати корм незалежно від погодних умов. Треба враховувати кількість корму, будову вулика, частоту обслуговування пасіки.

Інтернет-магазин «Ваша Пасіка» пропонує широкий асортимент товарів для бджільництва. В онлайн-каталозі представлена годівниця для бджіл та інше обладнання, одяг, література для пасічників та багато іншого. Оплата здійснюється переказом чи післяплатою. Організовується доставлення по всій Україні сервісами «Нова Пошта» або «Укрпошта».
У нашому магазині ви знайдете все, що потрібно для вашої пасіки та здорового способу життя. Оберіть інтернет-магазин «Ваша Пасіка» – ваше джерело натуральних та якісних пасічних продуктів.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×