Купити квартиру в Дніпрі

Прання з використанням рідких порошків: особливості, переваги, недоліки

Знімок екрана 2024 06 27 142718

Сучасні технології та досягнення в галузі побутової хімії пропонують безліч варіантів засобів очищення одягу від різних забруднень. Але одним із найпопулярніших сьогодні є рідкий гель для прання, що прийшов на зміну “традиційним” сипучим порошкам і заслужив довіру тисяч українських домогосподарок завдяки безлічі незаперечних переваг.

Чи змогли гелі витіснити сипучі пральні порошки?

Гелі для прання поступово завойовують ринок і стають дедалі популярнішими серед споживачів. Але незважаючи на безліч переваг, їм поки не вдалося повністю витіснити “класичний” порошок. Це пов’язано з різними уподобаннями користувачів і особливостями застосування кожного з цих видів мийних засобів.

Особливості рідких порошків

Гелі легко розчиняються у воді та проникають глибоко у волокна тканини, забезпечуючи ефективне видалення забруднень. Крім того, вони відрізняються від традиційних порошків своєю текстурою і способом дозування. Ці засоби мають підвищену концентрацію активних речовин, що дає змогу використовувати їх у менших кількостях, а отже – економити. Але найцікавіше, що вони однаково ефективні як за високих, так і за низьких температур, що важливо під час прання в “економ-режимі”.

Плюси рідких порошків

Гель примітний завдяки:

  1. Чудової розчинності навіть у холодній воді, а отже – повної відсутності розводів і слідів порошку на випраній речі, а також додаткової економії завдяки можливості прання в “Економ-режимі”;
  2. Економності, завдяки високій концентрації поверхнево-активних речовин: однієї дози гелю достатньо для прання заповненого барабана пральної машини. До того ж, варто згадати про гелі-концентрати, дозування яких втричі менше, ніж у “стандартних” товарів з полиць магазинів;
  3. Щадного впливу на тканини: рідкі порошки не містять абразивних частинок, які можуть пошкоджувати матеріал. А в парі з кондиціонером, що запобігає передчасному зносу і вицвітанню, можуть продовжити термін служби улюбленої речі до максимуму.

Це основні, але далеко не всі переваги, через які рідкий порошок набув популярності

Недоліки гелів для прання

З огляду на те, що засіб є “новинкою”, не дивно, що у нього є недоліки:

  • Ціна. Найчастіше гелі коштують трохи дорожче традиційних порошків, що робить їх менш доступними для деяких споживачів;
  • Дозування. Недотримання правил дозування може призвести до перевитрати засобу, що знижує економічність і збільшує витрати;
  • Екологічність. “Бюджетні” рідкі засоби для прання часто поставляються в пластикових пляшках, які потребують утилізації та переробки.

У пральних гелів є безліч переваг, а також кілька суттєвих недоліків, через які більшість людей не можуть оцінити їхню ефективність у повсякденному пранні. При цьому варто зазначити, що більшість “мінусів” насправді не є такими. Особливо, на “довгих дистанціях”. Адже завдяки високій концентрації чистячих речовин, засіб витрачається набагато економніше.

І банальні підрахунки показують, що при дотриманні дозувань, зазначених виробником, “стандартна” бутель рідкого порошку витрачається втричі довше, ніж аналогічний об’єм “сипучого” засобу.

До того ж, бренди дбають про екологію і з кожним роком, проблема “упаковки” перестає бути такою. Яскравий приклад – капсули, що розчиняються під дією води прямо під час прання, – такий формат тари вважається найбільш екологічним.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×