Купити квартиру в Дніпрі

Популярні утеплювачі для стін

jk milanj kyiv pr 223 01

Утеплення всередині приватного будинку чи квартири не заборонено чинними нормативами. Це оптимальний варіант для будівель із складною архітектурою або будівель, що набули статусу пам’яток архітектури. Але за такого підходу зменшується корисний обсяг приміщень.

Також можна подивитися на готові фасади будинків, що утеплюють із зовнішнього боку. Такий підхід популярніший.

Види утеплювачів

Розглянемо популярні утеплювачі, які поєднують у собі високі експлуатаційні характеристики та доступну ціну:

  1. Кам’яна (базальтова) вата.
  2. Екструдований пінополістирол.
  3. Пінополістирол (пінопласт).
  4. Спінений поліуретан.
  5. Ековата.
  6. Тепофол.

Сировиною для виготовлення кам’яної вати у промислових масштабах виступають гірські породи, найчастіше базальт. Матеріал  отримує мінімальну теплопровідність завдяки волокнистій структурі. Під впливом відкритого вогню вона не горить і не тліє. Кам’яну вату відносять до категорії «дихаючих» матеріалів. Її плюсом є те, що вона добре пропускає пару, перешкоджаючи утворенню конденсату на стінах будівлі.

Екструдований пінополістирол відрізняється від пінопласту технологією виготовлення. Він відрізняється низьким відсотком водопоглинання (не більше 2%), зниженою теплопровідністю (на 20-30% нижче, ніж у пінопласту) та збільшеною міцністю на стиск. Цей вид можна використовувати для цоколя та фундаменту. Він негорючий. Недоліки екструдованого пінополістиролу аналогічні до пінопласту і коштує він трохи дорожче.

Пінополістирол Випускається у вигляді стандартних за розміром плит. Рівень теплопровідності пінопласту залежить безпосередньо від його густини. Він має комірчасту структуру, заповнювачем якої виступає повітря.

Можна виділити кілька переваг пінопласту, а саме: доступну вартість, стійкість до дії води, хорошу міцність на стиск. Він має мінімальну вагу, тому простий у монтажі. Пінопласт відноситься до слабогорючих, а за наявності маркування ПСБ-С, самозагасаючим матеріалам. Однак при тривалому впливі відкритого вогню він виділяє шкідливий для довкілля газ. Крім цього недоліком вважається і низька паропроникність пінопласту. Його не використовують, якщо стіни будинків споруджені з «дихаючих» матеріалів.

Спінений поліуретан випускається у вигляді плит або теплоізоляції, що напилюється. Перший варіант практичніший, оскільки вже має декоративне покриття. У тришаровій структурі плити, крім аркуша утеплювача, є основа з OSB або аркуша фанери. 

Корисні рекомендації

Рекомендуємо придбати утеплювач для фасаду у перевірених постачальників. Також не варто заощаджувати на покупці цього матеріалу.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×