Купити квартиру в Дніпрі

15 ідей для початку власного бізнесу в Україні без значних заощаджень

345777

Відкривати власну справу під час війни в Україні – справа дуже ризикована. Тому слід обрати бізнес-ідею, яка передбачає мінімальні вкладення й буде актуальною після завершення воєнних дій. Ця стаття містить найпопулярніші напрямки та тренди сучасного ділового ринку.

1. Онлайн-школа іноземних мов, особливо англійської

Це знання, за які люди готові платити навіть під час кризи, бо вони розширюють можливості для кар’єри, допомагають у ділових та туристичних поїздках за кордон, відкривають нові перспективи. Щоб виділитися серед інших одні мовні школи пропонують цілодобовий доступ до занять у мультимедійних класах. Інші навчають за авторськими візуальними й аудіо посібниками, готують студентів до іспитів TOEFL і IELTS, здача яких необхідна для навчання та роботи в зарубіжних країнах.

Щоб реалізувати цю бізнес-ідею, необхідно створити свій сайт із певним функціоналом, найняти викладачів, прописати програму саме під вашу аудиторію. Не варто копіювати діючі системи навчання, краще створити власну.

2. Виробництво паливних брикетів і пелет, доставка дров

Попит на біоенергетичні системи опалення та їхню сировину лише зростатиме. Це важлива й затребувана послуга в умовах, коли постійно вимикають електроенергію.

Для реалізації цього проекту потрібні:

  • фінанси – особисті кошти або залучені інвестиції. За даними Українського біопаливного порталу, середня окупність інвестицій у розмірі 200 000 євро становить 3,5 роки з 12% річних;
  • джерела сировини – лісгоспи та комерційні фірми;
  • техніка для транспортування сировини;
  • обладнання для вирубки дров, виробництва пелет і брикетів;
  • ринок збуту.

3. Вирощування грибів

У невеликому приміщенні за температури 14-28 °С та вологості 80-95% можна обладнати 3-4 яруси з грибними полицями. Раз на 3 місяці 1 м2 збирати близько 15 кг печериць, 10 кг королівськіх глив, 20 кг зимових опеньків. Розмір стартового капіталу залежить від обсягів виробництва. Для вирощування грибів потрібно закупити субстрат і міцелій. Можна постачати продукцію до супермаркетів, ресторанів, консервних заводів і приватних підприємців.

4. Прокат будівельних інструментів під заставу 30-50% ринкової вартості

Це особливо актуально для тих, хто власним коштом відбудовує зруйноване житло та підприємства й не може придбати для разового використання дорогі будівельні інструменти:

  • шуруповерти,
  • дрилі,
  • перфоратори,
  • болгарки,
  • електролобзики,
  • шліфувальні машини тощо.

У такому випадку нескладно знайти клієнтів – соцмережі, дошки оголошень і сарафанне радіо, тому вкладнення на техніку швидко окупляться.

5. Сервіс електротранспорту (самокатів, скутерів і моноколіс)

Електротранспорт вигідний відсутність витрат на паливо, маневреність та екологічність. Якщо в майбутньому такий транспорт можна буде заряджати від сонячних батарей, він стане ще більш популярним. За оцінкою експертів Форбс, наразі ця ніша заповнена лише на 5%. Якщо об’єднати продаж, прокат, обслуговування та ремонт цієї техніки, дати рекламу в соцмережах, запровадити знижки, кешбек і гарантії безкоштовного ремонту протягом льготного періоду, то від клієнтів відбою не буде.

6. Приготування повноцінних домашніх страв тривалого зберігання, які для готовності треба залити окропом

Мова йде про овочеві суміші для борщів, супів, салатів, каші, макарони, для упаковки яких використовуються вакууматори. Вони необхідні не лише захисникам України, а й мешканцям окупованих і прифронтових територій, які позбавлені доступу до свіжих продуктів та можливості їхнього приготування у звичайних домашніх умовах. Роздрібна ціна таких страв становить 100-150 грн. Навіть після війни ця продукція усе одно буде користуватися попитом серед туристів, дослідників, далекобійників, продавців на ринках.

7. Виготовлення меблів

Наразі зруйновано багато міст, мешканці яких втратили свої будинки та квартири. Вони змушені наново облаштовувати свій побут у гуртожитках, модульних містечках і центрах для біженців. Тому їм потрібні недорогі, але якісні меблі. Більшість клієнтів бажають купувати їх під замовлення. Після пошукової реклами та об’яви у соцмережах запрацює сарафанне радіо.

8. Стрілецький клуб для жінок, чоловіків і дітей

У тирі, що буває стаціонарним чи пересувним, можна навчитися поводитися зі зброєю і зняти психоемоційне напруження. У ньому може бути пневматична, лазерна, інтерактивна зброя. Потрібно правильно облаштувати приміщення відповідно до вимог безпеки, санітарних та пожежних норм та отримати ліцензію.

9. Клінінгова компанія

Прибуткова ідея, що майже не потребує вкладень. Багато підприємств надає перевагу замовленню клінінгових послуг. Співробітників клінінгових компаній запрошують для прибиранння у приватних оселях, офісах і готелях. Для цього не потрібно арендувати приміщення, мийні та очищувальні засоби можна купувати лише під конкретний набір послуг. Додатково можно пропонувати миття фасадів будинків, вікон і вивіз сміття.

10. Ремонт квартир, будинків і офісів

Ще протягом тривалого часу після війни потрібно буде будувати нове житло, тимчасові хостели для біженців, ремонтувати зруйновані від ворожих атак будинки. Перевага цієї ідеї – не треба вкладати гроші. Потрібно мати лише професійний інструмент, а закупку усіх витратних будівельних матеріалів оплачує замовник. За гуртові замовлення бригади отримують знижку й заробляють додатковий відсоток на різниці цін.

11. Бюро перекладів

Після закінчення війни до України хлинуть іноземні інвестори. Тоді буде багато запитів на ділове листування, укладання договорів, юридичне оформлення перекладу різних документів. Ці послуги будуть потрібні тим, хто планує виїжджати за кордон на роботу, навчання, оформляє тимчасову або постійну посвідку на проживання та громадянство.

12. Автомобільні вантажоперевезення

Логістичні оператори можуть надавати послуги перевезення вантажів містом, країною або за кордон. Потрібно мати базу водіїв: для міжнародних перевезень – фур та тягачів із причепами, у межах України – мікроавтобусів та невеликих вантажних автомобілів.

Замовників можна знайти завдяки просуванню власного сайту з цінами на послуги ьа в соцмережах.

13. Автосервіс СТО із мийкою та шиномонтажем

Для заміни гуми водії будуть звертатися лише двічі на рік. Тому потрібно мати розширений спектр послуг, у тому числі діагностика, розвал-сходження, фарбування авто, заміна тих чи інших запчастин. Сума стартового капіталу залежить від розміру автосервісу. Потрібно платити за оренду приміщення, купувати необхідні інструменти та обладнання. Рекомендується мати необхідні розхідники та автохімію – моторне масло, гальмівну рідину та антифриз. Якщо послуги надаватимуться якісно, до майстрів завжди буде черга.

14. Інтернет-магазин на маркетплейсі

Це вигідна ідея, тому що не треба платити за оренду приміщення, комунальні послуги та заробітну плату великому штату персоналу. Не потрібно мати торгове обладнання. Усе робитиме маркетплейс вигідно просуватиме товари клієнтів і залучати трафік на ресурс. Бо чим більше товарів продасть клієнт, тим більше заробить маркетплейс.

15. Стріт-фуд – приготування вуличної їжі, десертів та напоїв

Можна відкрити у багатолюдних місцях точку продажу хот-догів, шаурми, чебуреків, бургерів, традиційних десертів або страв різних народів світу. Оскільки це швидке харчування, то для дотримання санітарних норм має здійснюватися продаж страв, для яких треба обрати пакети та одноразовий посуд і столове приладдя. Продукти можна закуповувати у фермерів або на базах.

Ці рішення дійсно є робочими. Тож, розпочніть бізнес з нуля з мінімальними вкладеннями й регулярно отримуйте свій прибуток.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×