Купити квартиру в Дніпрі

Переваги та різновиди ковроліну

Переваги та різновиди ковроліну

На другому місці в хіт-параді підлогових покриттів заслужено знаходиться ковролін. Це покриття відрізняється високими показниками стійкості, представлене широкою колірною гамою та різновидами ворсу. Таке розмаїття дозволяє підібрати м’яке, комфортне покриття практично для будь-якої кімнати.

Головні позитивні риси ковроліну

Це покриття поставляється в рулонах, котрі легко розкатувати та стелити в приміщенні. Більшість серій ковроліну представлені в різних габаритах, шириною від 0.8 до 5 метрів. Також покупці можуть замовити порізку ковроліну в індивідуальний розмір, котрий відповідає геометрії приміщення.

Серед інших важливих відмінностей ковроліну відзначимо:

  • міцність та довговічність ворсу;
  • стійкість до забруднень;
  • можливість обрати ворс будь-якої фактури та довжини;
  • можливість укладання ковроліну в коридорі чи кухні (на водонепроникній основі).

В кімнаті, де укладено ковролін, покращують показники тепло- та звукоізоляції — в такому приміщенні відчутно затишніше, адже не чути сторонніх звуків.

Обирати ковролін найпростіше за кольором та малюнком, класом зносостійкості та довжиною ворсу. Два останні параметри часто пов’язані один з одним — ковролін комерційний та напівкомерційний мають досить короткий та жорсткий ворс, котрий не деформується та не витирається навіть під впливом сильних навантажень.

Який ковролін краще обрати для житлових кімнат?

Для вітальні, спальні чи кабінету доцільно обирати покриття з коротким чи довгим ворсом. Якщо ви хочете створити оригінальний дизайн, зверніть увагу на покриття з комбінованим ворсом. Поверхня оформлена таким чином, що короткі та довгі волокна створюють рельєфний, об’ємний візерунок.

Створити затишну, домашню обстановку допомагає ковролін з довгим, пухнастим ворсом, наприклад, Betap Madeira. Це ковролін 22 класу зносостійкості, тому він підходить для укладання в будинках, квартирах. Ворс кат-луп довжиною 11 мм має ошатний, акуратний вигляд, доглядати за яким досить просто. Таке покриття буде ідеальним вибором для спальні чи вітальні.  Ковролін має основу зі штучної повсті, котра добре поглинає сторонні звуки та утримує тепло в кімнаті.

Ще один різновид ковроліну на повстяній основі, ITC Nicosia, має тип ворсу скрол — це комбінація волокон різної висоти, з яких створено абстрактні візерунки. Ворс м’який, пружний, естетичний та витривалий до навантажень середньої інтенсивності.

Переваги та різновиди ковроліну

Витривалий ковролін комерційного призначення

Для офісів, ресторанів та інших приміщень, де підлога витримує значні навантаження, більше підходить ковролін Beaulieu Real. Резинова основа робить це покриття стійким до вологи, тож його можна обрати і для укладання в коридорі чи на кухні. Поєднання голкопробивної технології, міцної основи та стійкого, короткого ворсу з поліпропілену робить цей ковролін чудовим вибором для приміщень з підвищеною прохідністю.

Обрати ідеальний ковролін для дому чи офісу вам допоможуть у магазині «ПолMall».

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×