Купити квартиру в Дніпрі

Особливості цегли як будматеріалу

Вибираючи будматеріал для зведення споруди слід враховувати технічні та інші параметри проекту, звідси правильно вибрати матеріали для побудови стін, зовнішнього та внутрішнього оздоблення.

Цегляні споруди вважаються найкращими з точки зору експлуатаційних характеристик. Загалом цегла є уособленням будівництва як приватних будинків, так і багатоповерхових житлових масивів.

Яку цеглу можна купити на вітчизняному ринку будматеріалів?

Цегла справді є найбільш затребуваним матеріалом, особливо якщо мова йде про будівництво приватних будинків. Вона має виключні характеристики, що робить матеріал універсальним та збалансованим з точки зору «ціна-якість».

Можна виокремити декілька класифікацій цегляних матеріалів. Якщо вас цікавить дане питання, можна пройти за посиланням https://genergo.com.ua/tsehla/ та купити цеглу відповідного до цілей та потреб.

Щодо різновидів матеріалу, на українському ринку можна знайти наступні варіанти:

  • за способом виготовлення – керамічна та силікатна;
  • за ступенем щільності – пустотіла та повнотіла;
  • за призначенням – рядова, облицювальна (фасадна), клінкерна, для печі;
  • за маркою міцності – М100, М 125, М 150, М 200, М 250, а також високоміцна клінкерна та пічна цегла М300, М400-1000.

За необхідності не проблема вибрати цеглу відповідних параметрів. Особливо важливим критерієм є марка міцності, яку виражає літера М. Також слід враховувати призначення та щільність цегли, оскільки від цих параметрів напряму залежить ціна на матеріал.

Марка міцності

Чим вищим є число поряд з М, тим міцнішою та витривалішою до дії зовнішніх подразників є цеглина. Літера М означає вагу, яку може витримати цеглина на 1 м. кв. Зазвичай рядова цегла, що використовується для зведення зовнішніх стін, має маркування М 100-150.

Якщо потрібен матеріал для будівництва споруд, які будуть експлуатуватися у складних погодних умовах (рясні опади, сильні морози, високі температури), краще вибирати клінкерну цеглу з маркуванням М 200-300.

Цегла з маркуванням М 400 і вище використовується для будівництва печей. Вона так і називається – пічна цегла.

Загалом чим вища марка міцності цегли, тим вища на неї ціна. Це також слід враховувати під час вибору будматеріалу.

Щільність

Також необхідно звертати увагу на тип цегли за ступенем щільності. Пустотілий матеріал зазвичай використовується при зведенні стін. Повнотіла цегла є більш міцною та витривалою до вагових навантажень, тому її зазвичай використовують при закладенні фундаменту або для будівництва цоколя (особливо доцільно при зведенні багатоповерхових споруд).

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×