Купити квартиру в Дніпрі

Оптимальні місця розміщення сонячних панелей для отримання максимальної ефективності

сонячні панелі для приватного будинку

Отримання енергії від сонця з кожним роком стає більш вигідним. Вартість сучасних фотоелектричних елементів поступово знижується, як і ціна на пристрої, що необхідні для функціонування екологічних електроносіїв.

Така тенденція пов’язана із бажанням людей покращити стан довкілля, що в результаті призвело до збільшення попиту на сонячні панелі для приватного будинку. На сайті https://sun-energy.com.ua/ компанії «Правильне Електроживлення» кожен охочий може ознайомитися з широким асортиментом обладнання «зелених технологій».

Основні вимоги до місця розташування сонячних панелей

Перед встановленням сонячних панелей на конкретному місці потрібно перевірити, чи відповідає ділянка основним вимогам.

  1. Ступінь освітленості. Ефективність станцій буде мінімальною, якщо основну частину часу батареї розташовані в тіні. З цієї причини недоцільно ставити пристосування біля високих дерев, будівель та інших споруд, які перешкоджають значному проникненню сонячних променів.
  2. Орієнтація фотоелементів. При виборі спрямованості слід зважати на географічне розташування. Наприклад, якщо обладнання знаходиться на північній півкулі, то робоча частина об’єкта повинна бути розвернута на південь.
  3. Нахил. Кут нахилу при розташуванні сонячних панелей оптимально дорівнює географічній широті. Для підвищення продуктивності батарей здійснюють сезону корекцію кута нахилу: взимку – -12°, влітку – +12°.
  4. Доступність обслуговування. З часом на поверхні панелей з’являється бруд, який негативно впливає на ефективність станції. При виборі місця варто подумати про доступність очищення.

найкращt розташування сонячних панелей

Важливий критерій – навантажувальна спроможність покрівлі. Маса обладнання, в залежності від площі, в деяких випадках перевищує 100 кг. Щоб звести до мінімуму ризик руйнування панелей через надмірне навантаження необхідно розрахувати міцність покрівлі. Нерідко при розміщенні батарей на даху використовується спеціальна додаткова установка.

Де встановлюють сонячні панелі для підвищення ефективності

На практиці потужні сонячні електростанції для приватних територій, які пропонується замовити в магазині «Правильне Електроживлення», часто встановлюються на декількох ділянках.

  1. Схили дахів. Оптимальний вибір, якщо схил спрямований близько до південного напрямку і має кут нахилу від 30° до 55°.
  2. Плоскі покрівлі. Таке рішення характерне для багатоповерхових міських будівель. Місце має простий доступ до обслуговування та неймовірну ефективність.
  3. Усі види навісів. Варіант частіше за все є доповненням до вже монтованих батарей на даху через обмежену площу.
  4. Вільні ділянки на землі. Подібне рішення є найкращим розташуванням сонячних панелей за можливостями. Наявність вільного простору дозволить зробити потужність станції майже необмеженою.
  5. Фасади стін. Універсальний варіант, який передбачає розміщення панелей навіть на стінах багатоповерхових будинків. У приватному секторі таке розташування обійдеться дешевше за інші способи.

У крайньому разі питання встановлення сонячних панелей для дому може торкатися балконів, лоджій та парканів, проте має низькі показники через неоптимальний кут нахилу до сонця.

встановлення сонячних панелей для дому

Вплив затінення на ефективність сонячних панелей

Затінення у певний час частини об’єкта знижує напругу в мережі. У результаті спостерігається зменшення кількості електроенергії інвертором. Якщо вибір місця для сонячних панелей все ж таки був зроблений у користь такого місця, то розв’язати проблему реально за допомогою MPPT-трекера. Приладдя дозволить автоматично змінити струмові параметри затіненого місця для зменшення витрат.

Про переваги сонячних панелей відомо багатьом. Дізнатися більше про зелений тариф можна на сайті інтернет-магазину «Правильне електроживлення». Компанія готова проконсультувати своїх клієнтів відносно всіх аспектів.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×