Купити квартиру в Дніпрі

Оформляємо кредит: покроковий гайд

pasted image 0 (1)

В житті може трапитись будь-що, і бути готовими до таких ситуацій вдається не завжди. Затримали зарплату, необхідне термінове лікування чи раптово зламалось авто?

Всі ці проблеми можна розв’язати тут і зараз завдяки кредитам — послугам, де кредитор (банк або кредитна організація) надає позичальнику грошові кошти під певні умови та відсоток на певний обумовлений термін. Кредити дозволяють отримати необхідну суму швидко (навіть за 30-60 хвилин), а тому їх обирають мільйони українців.

Вирішили отримати кредит? Розповідаємо, що та у якій черговості варто зробити.

Інструкція з отримання позики

1. Визначаємо ціль

Для початку варто проаналізувати, задля яких потреб потрібні кошти. Це необхідно, щоб правильно обрати кредитний продукт: наприклад, для купівлі житла знадобиться оформлення іпотеки, а придбати товари можна за кредитним лімітом за карткою, спеціальною позикою на товари чи готівковим кредитом. Для прикладу припустимо, що потрібні гроші для оплати хірургічного втручання.

2. Обираємо тип кредиту

Отже, ціль визначена, а значить настав час вибрати потрібний тип позики. Для оплати хірургічного втручання, як для прикладу, скористатись можна наступними видами кредитів:

  • Кредитний ліміт (до 300 тисяч грн в банках);
  • Готівковий кредит (нецільовий, на будь-які потреби);
  • Кредит на лікування та медичні послуги.

Кожен із них відрізняється своїми умовами та річними відсотковими ставками: наприклад, готівковий кредит від банку Ідея Банк — це до 500 тисяч грн на картку на будь-які потреби, мінімальні вимоги до позичальників (паспорт та ІПН) та від 33,33% річних. Тут можете дізнатись більше та залишити заявку на отримання позики.

3. Порівнюємо умови банків

Ціль визначено, кредитний продукт обрано, а отже варто знайти кредитора. Це можуть бути кредитні спілки, банки чи МФО, однак розглядати радимо саме банки: вони пропонують найвигідніші умови, надають найбільші суми в кредит, а також відрізняються своєю прозорістю та законністю. При виборі пропозиції та банку зверніть увагу на:

  • Суму позики;
  • Строк кредитування;
  • Відсоткову ставку;
  • Розмір пені та штрафів;
  • Розмір додаткових платежів;
  • Вимоги до позичальників;
  • Умови кредитного договору;
  • Способи внесення платежів та розмір комісій.

Не варто зупинятись лише на популярних банках, адже вони можуть стягувати високі відсотки за користування кредитом. Головне — обирати банк із чинною банківською ліцензією, прозорими умовами та якісним обслуговуванням.

4. Надсилаємо заявку

Обрали кредит? Завершальний крок — оформлення заявки на отримання позики. Зробити це можна як у відділенні банку фізично, так і онлайн з дому через сайт чи застосунок установи. Для цього заповніть всі поля, вкажіть потрібну суму та надайте необхідні документи (або їх дані для перевірки). Як правило, рішення про відмову чи погодження формується від 30 хвилин, однак є і винятки: наприклад, Ідея Банк надає попереднє рішення менш ніж за 1 хвилину.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×