Купити квартиру в Дніпрі

Обираємо велосипед для підлітка

Не секрет, що велосипед треба підбирати, як одяг та взуття. Тобто він має не тільки пасувати за кольором, а ще й підходити за розміром. Якщо вашій дитині виповнилося 10-11 років, вітаємо – ви переходите у підлітковий етап, який характеризується дуже активним зростанням.

Саме тому велосипед підлітковий слід вибирати ретельно, дотримуючись реокомендацій виробників та спеціалістів.

Декілька кроків до вибору ідеального байка для підлітка

Для цього періоду життя велосипед слід вибирати вже як дорослому, тому що у підлітковому віці людина здатна долати великі відстані та проводити час на велосипеді цілий день. В цей період важливо не відбити бажання їздити через важкий або неякісний велосипед. Щоб такого не сталося, треба підібрати байк за наступними параметрами:

  • Конструкція велосипеда – особливості рами, перемикачів та гуми
  • Розмір рами та коліс

Конструктивні особливості підліткових велосипедів

Щоб тривалі поїздки були маскимально легкими та приємними, байк повинен мати певні характеристики:

  1. Дуже бажано, щоб байк мав раму з алюмінію – це дає низьку вагу.
  2. Широка гума на колесах забезпечить мʼякий хід лісовими стежками та неякісним асфальтом
  3. Наявність великої кількості передач дозволить легко їхати вгору

Алюмінієва рама – це база, від якої варто відштовхуватися. В середньому алюмінієві велики легше за сталеві на 1,5 кг. Повірте, це буде відчуватися, коли треба занести його на 9 етаж, а ліфт не працює. Часи сталевих рам вже давно пройшли, бо вони дуже важкі. Сьогодні купити велосипед на рамі з алюмінію можна значно дешевше, ніж 10-20 років тому. Тож радимо надавати перевагу саме їм.

65251a1a73625.webp

Також не варто відмовлятися від швидкостей, бо це дійсно полегшує поїздки та робить використання велосипеда цікавішим. Сучасні перемикачі на велосипедах є дуже зручними для використання та мають довгий термін служби. А велосипеди з однією швидкістю вже давно стали чимось архаїчним, тобто вийшли з моди та є не дуже зручними. Тож підлітку точно стане цікаво погратися з передачами, буде інтерес їздити на велосипеді хоч цілий день!

Ширина гуми не менш важлива. Краще за все, ще б покришки мали висикой протектор і ширину в не менше 50 мм. Цього цілком достатнь, щоб їхати легко та швидко на грунтових стежках та рівному асфальті. Амортизаційна вилка – опціональний параметр. Її можна розглядати, якщо підліток буде їздити виключно грунтовими стежками або сільськими дорогами.

Вибираємо підлітковий велосипед за розміром

Вибрати правильний розмір не менш важливо, ніж конструктивні особливості. Бо буде марною висока ціна та крутий бренд, якщо велосипед буде замалим або завеликим для підлітка.

Основне завдання – визначити потрібний розмір коліс. Для цього можна користуватися таким правилом:

  • Для зросту в 130 – 145 см краще підійдуть колеса 24 дюйми
  • Від 145 см вже можна переходити на колеса 26

А коли підліток сягає відмітки в 160 см, то вже можна розглядати дорослі велосипеди на колесах 27,5 або навіть 29 дюймів. Розмір рами при цьому треба обирати XS, що дорівнює 15-16 дюймам.

65251a586f8e7.webp

Також слід правильно підібрати висоту рами. Це робиться просто, треба стати на велосипед так, щоб рама була проміж ніг. В такому положенні між промежиною та рамою має бути відстань – не менше 3 см. Це треба заради безпеки пересування, якщо раптом доведеться різко зіскакувати з велосипеда.

Детальний підбір велосипеда для підлітка можна зробити в магазині Blackbike.ua. В наявності багато моделей вітчизняних та зарубіжних брендів, серед яких точно знайдеться байк мрії! Також до велосипеда можна буде вибрати всі необхідні аксесуари та екіпірування.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×