Купити квартиру в Дніпрі

Негабаритні вантажоперевезення — навіщо вони потрібні?

Негабаритні вантажі – це предмети, конструкції чи інші об’єкти транспортування, розміри яких перевищують допустимі. Перевезення негабариту має свої особливості та потребує кваліфікованого підходу: спеціального транспорту, досвіду та знань в області вантажоперевезень.

Професійні послуги перевезення вантажів у Львові можна замовити тут — на сайті транспортно-логістичної компанії eLogist. Ми перевеземо вантаж будь-якої складності швидко, безпечно та з мінімальними витратами!

Які вантажі потребують негабаритного перевезення

Товари нестандартних розмірів можуть просто не поміщатися у стандартний транспорт, тому потребують послуги негабаритних вантажоперевезень.

Негабаритні вантажі можна розділити на:

  • великовагові — їх вага перевищує норму, встановлену для даного транспорту;
  • великогабаритні — мають розміри, що перевищують допустимі;
  • довгомірні — більше, ніж на два метри, виступають за борт автомобіля.

Найчастіше негабаритних перевезень потребують вантажі наступних категорій:

  • техніка та обладнання зі сфери промисловості, будівництва, сільського господарства;
  • морський та річковий транспорт;
  • спеціальна техніка;
  • деталі та запчастини великого розміру;
  • модульні конструкції.

Дуже часто негабаритні перевезення замовляють підприємства-виробники для доставки виробничої техніки та матеріалів. Різні організації та приватні особи можуть потребувати такої послуги для доставки габаритних старовинних меблів, великих музичних інструментів, транспортних засобів тощо.

Основні правила транспортування негабариту

Самостійне перевезення негабариту практично неможливе, оскільки вам знадобиться спеціальний транспорт, який враховуватиме параметри вантажу. Так, високі предмети доставляють на низькорамних платформах, а надто важкі — на платформах з декількома осями.

Законодавством передбачені правила, яких треба дотримуватись при транспортуванні негабариту: наявність дозволу та супровідної документації, правильне розміщення та закріплення вантажу.

Під час доставки негабариту водій виконує наступні обов’язки:

  • стежить за правильним розміщенням та надійним закріпленням вантажу;
  • прямує по правій стороні дороги;
  • пропускає транспортні засоби, які їдуть ззаду.

Негабаритний вантаж не повинен створювати небезпечних ситуацій в дорозі, наприклад, перекривати огляд, закривати номери чи світловідбивачі, порушувати стійкість авто, забруднювати повітря.

Під час транспортування негабариту необхідно тримати фари та задні габаритні вогні увімкненими. Важкі вантажі шириною більше 2,6 м перевозяться з увімкненими проблисковими маячками жовтогарячого кольору.

Замовляючи послуги перевезення негабариту в транспортній компанії eLogist, ви доручаєте свій вантаж справжнім професіоналам і можете не сумніватися в якісній доставці!

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×