Купити квартиру в Дніпрі

Навіщо потрібна монтажна піна та як її використовувати

Піна

Під час будь-якого ремонту чи будівництва доводиться закладати шви, щілини, сколи, отвори. З подібними проблемами справляється поліуретанова піна для будівництва, яка герметично заповнює пустоти та стики.

Монтажна піна — це сучасний герметик, який використовують при обробці бетонних, камінних, залізних, дерев’яних, пластикових конструкцій. Матеріал підходить для утеплення стін, а також для тепло- та звукоізоляції підлоги та покрівлі.

Перед тим як купити якісну монтажну піну, треба визначити потрібний вид матеріалу для конкретних робіт: для вулиці чи внутрішнього приміщення, тип оброблюваної поверхні, зовнішні умови експлуатації, в зимовий чи літній період буде використовуватись герметик.

Де використовують монтажну піну

Монтажна піна для металу, пластику, бетону застосовується в будівельних та ремонтних роботах як усередині приміщення, так і зовні.

  • Для ізоляції та герметизації пустот під час монтажу віконних рам, дверних коробок, а також для закладання тріщин у стінах.
  • Як клейова основа для кріплення для фіксування деталей з пінопласту, пінополістиролу на підлозі чи стінах.
  • Це спосіб утеплення для зменшення тепловтрат через стики та шви. Сама піна має низький показник теплопровідності.
  • Для звукоізоляції. Використовують спеціальну щільну акустичну піну з підвищеною еластичністю.
  • Як демпфер, тобто амортизатор. Застиглий матеріал пружинить та здатен трохи гасити коливання, тому його застосовують під час монтажу витяжок, вентиляторів, системи вентиляції.

wbISEYiahrMWSF1ozn2kIo1TJUHsW8PdjXK_lLuU-yEiyVIdEcPISA0UauRPY_tWEMBZvLSxGoVfgMj7-uZG4PVO3gKWeQXJW0V9stJ84aE62aE3CsisDlFupr0ZRn4yZtRWcW85ak7gP3yoabL11Hk

Які бувають види монтажних пін

Характеристики монтажної піни, які враховують при виборі, — це параметри розширення, швидкість застигання, показник адгезії, сфера застосування, тобто для професійних робіт чи для побутових потрібний такий герметик.

  • Будівельна професійна піна має високі показники первинного розширення після виходу з туби та низькі — перед висиханням. Використовують для скління фасадів, монтажу вікон, підвіконь, дверних коробів.
  • Для нанесення використовують спеціальний пістолет, за допомогою якого можна заповнити засобом важкодоступні місця та контролювати й економити об’єм нанесення.
  • Напівпрофесійна однокомпонентна чи побутова піна має низькі показники первинного розширення одразу після виходу з туби та високі вторинні перед застиганням. Балон з трубкою-адаптером повністю готовий до застосування. Піною такого типу в побуті заповнюють тріщини, ізолюють труби, закладають горизонтальні щілини.

Для покрівельних робіт, утеплення неопалюваних приміщень при установці зовнішніх дверей вибирають герметик з підвищеною стійкістю до низьких температур і вологості. Є універсальні варіанти, які підходять як для зовнішніх, та і для внутрішніх робіт. Тривалість процесу затвердіння залежить від вологості повітря і може становити від однієї до восьми годин.

Як використовувати монтажну піну

Монтажна піна у свій час швидко стала популярною в професійних будівельників та в побуті, адже особливих маніпуляцій, змішування чи обробки вона не потребує. Зовні герметик в упаковці — це легка пластикова туба, в середині якої є пластифікатор, поверхнево-активні речовини та газ. Суміш активізується, виходячи з туби: інгредієнти взаємодіють з вологою, маса “закипає”, перетворюється в піну, що повільно розширюється. Матеріал заповнює собою пустоти та застигає.

Працюючи з піною-герметиком, треба виконати низку простих рекомендацій.

  1. Суміші для реакції потрібна волога, тому метал, пластик, бетон зволожують за допомогою пульверизатора.
  2. Балон ретельно струшують протягом однієї хвилини, щоб отримати максимальний вихід піни.
  3. Туб слід тримати догори дном, інакше газ, необхідний для реакції спінювання, вийде, і герметик не полімеризується.
  4. Для спрямованого наповнення швів і стиків використовують трубку-адаптер у побутових варіантах упаковки, в професійних — спеціальний пістолет.
  5. Важливо контролювати, який обсяг піни утворюється. Наносять її рівномірно, помістивши трубку прямо в щілину чи шов.
  6. Засобу треба дати висохнути. Після висихання надлишки зрізають, оброблені поверхні шпаклюють, бо від ультрафіолету висохла піна розсипається і втрачає свої властивості.

_g_FMvmmLw8Mdm1nDqKupZRYSd5wxpQmKhfDmTLE2tJNV_5DiTZFPyxkyq1Gf45I-fDXfp3kL451lgqZMdW-_kt6U1mfQz6VH4xxEF7mJuOV5-2uDxAdrkhH19ZDH9yjTNtDl2XGb0d5mAmpgm-HDqI

Обсяг та витрати монтажної піни залежать від складу та умов застосування. Деталі виробник прописує на упаковці, але завжди треба брати об’єм трохи більший. Для глибоких щілин підійде піна, що сильно розширюється, такої, що слабко розширюється, доведеться витратити більше за обсягом. Під час роботи іноді зайвий герметик потрапляє на поверхні або інструменти. Залишки можна змити спеціальним спреєм для видалення піни, що ще не засохла. Монтажна піна безпечна, не токсична, не виділяє сторонніх запахів та речовин після застигання.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×