Купити квартиру в Дніпрі

Національні напої різних країн світу

Becherovka Espresso Beton credit Becherovka 1920x1280

Від червоного вина до міцного віскі з торф’яним смаком — кожна країна готова похизуватися національним напоєм, який давно перетворився на візитівку. Солодкий, гіркий, приправлений травами або свіжими фруктами — інтернет-магазин алкогольних напоїв пропонує «прогулятися» алкогольною мапою світу й підшукати цікаві варіанти для наступної вечірки.

Класика Європи

Перша зупинка — Ірландія та Шотландія. Кожна з цих країн славиться віскі, хоча шотландці частіше вдаються до терміна «скотч». Ірландія також відома завдяки пиву Guinness.

Бехеровка — гіркий трав’яний лікер, що народжується в Чехії. Смак ніколи не буває однаковим для всіх. Комусь напій видається солодким, іншим — гірким і терпким. Франція — королева шампанського, однак також країна випускає Пастіс — міцну настоянку з анісу. Джин, який репрезентує Великобританію, схожий на смак, однак належить до зовсім іншого класу спиртних напоїв. Він починає життя як нейтральний спирт, що настоюється на ягодах ялівцю. Схожий продукт — абсент, родом зі Швейцарії. На кінцевому етапі виготовлення збагачується екстрактом гіркого полину.

photo-1635547018520-043b6f0e1a36?ixlib=rb-4.0.3&ixid=M3wxMjA3fDB8MHxwaG90by1wYWdlfHx8fGVufDB8fHx8fA%3D%3D&auto=format&fit=crop&w=2070&q=80

Експерименти Північної та Південної Америки

Спершу варто згадати про ром — спиртний напій на основі цукрової тростини, популярний не лише на Кубі, але й в інших країнах Центральної Америки. Спирт, ферментований із соку або патоки, оповитий легендами й розповідями про паломників, моряків, піратів. Солодкуватий смак рому — родзинка класичних міксів: Куба Лібре, Мохіто, Дайкірі. Інші національні напої:

  1. Мексика. Текіла — перше, що спадає на думку, окрім широких пляжів. Дистилят, виготовлений на основі ферментованого соку блакитної агави, — найкращий компаньйон для студентів коледжу й запальних тусовників. За класичним рецептом текілу подають як шот, приправляючи свіжим лаймом і сіллю. Однак в інших країнах також можна знайти варіант вживання з корицею.
  2. Аргентина. Знаковий продукт — трав’яний лікер Фернет. Його привезли до країни у 1880-х роках з Італії. Лікер рідко п’ють у чистому вигляді. Найкраще рішення — змішати його із содовою або подавати з кавою. Щороку на місцевих винокурнях виготовляється понад 25 мільйонів пляшок. Смак Фернету — гіркуватий, з акцентом на трав’яних компонентах.
  3. Болівія. Піско — міцний алкогольний напій, що виготовляється з виноградного сорту Мускат Александрійський. Рецептуру не змінювали впродовж 500 років. Напій, що нагадує бренді, має насичений виноградний присмак, який формується в результаті тривалої дистиляції. Найкраще рішення — скуштувати Піско, виготовлений у гірських поселеннях.

Замовити національні напої різних країн світу можна в інтернет-магазині RUMKA.ONLINE.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×